29 Februarie 2016

Premiile Oscar: momente inedite petrecute la gala cinematografiei americane de la Los Angeles



Criticile formulate de Michael Moore la adresa presedintelui american George W. Bush, sarutul pasional dintre Angelina Jolie si fratele ei si interdictia la care a fost supus Roman Polanski se numara printre cele mai inedite momente din istoria Oscarurilor, potrivit presei internationale.

Cea de-a 88-a gala a premiilor Oscar va avea loc duminica seara, la Los Angeles, si va fi prezentata de actorul de comedie Chris Rock. Din 1929, cand a avut loc prima editie a premiilor Oscar, au fost inregistrate mai multe momente si incidente inedite in timpul ceremoniei:

  • Discursul incoerent al actritei Gwyneth Paltrow atunci cand a primit, in 1999, premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatia din "Shakespeare indragostit/ Shakespeare In Love".
  • Sarutul pasional dintre Adrien Brody si Halle Berry. Starul filmului "Pianistul" a sarit pe Halle Berry si a sarutat-o cu foc, cand s-a urcat pe scena sa primeasca premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, din mainile acesteia, in 2003.
  • Melissa Leo a pronuntat cuvantul "fuck" in timpul discursului de multumire. Totul parea sa mearga bine in timpul discursului de multumire al Melissei Leo, care a castigat, in 2011, Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru interpretarea din "Luptatorul/ The Fighter". Referindu-se la discursul celei care a castigat premiul cu un an inainte, Melissa Leo a spus: "Cand m-am uitat la Kate (Winslet, n.r.), anul trecut, totul parea al dracului (fucking, n.r.) de usor". La final, aceasta s-a scuzat, dar deja intrase in istorie.
  • Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor in razboiul din Irak. Moore s-a lansat intr-o critica foarte dura la adresa fostului presedinte american George W. Bush, in discursul sau de multumire, atunci cand a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru "Cantec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", in 2002.
  • Hilary Swank a uitat de sotul ei in discursul de multumire. Hilary Swank a fost atat de uimita ca a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, in 2000, pentru rolul din "Boys don't cry", incat a uitat sa il mentioneze pe sotul ei, Chad Lowe, in discursul de multumire.
  • Tom Hanks a dezvaluit ca unul dintre profesorii sai din liceu este gay. Cand a castigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru "Philadelphia", in 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, si-ar fi dorit sa ramana in umbra. Hanks i-a multumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind "unul dintre cei mai grozavi americani gay". Profesorul inca nu vorbise public despre orientarea sa sexuala.
  • Angelina Jolie s-a sarutat pasional cu fratele ei, James Haven, la editia din 2001 a Oscarurilor.
  • Cher a purtat o tinuta dezastruoasa, care arata mare parte din corpul artistei, la editia din 1998 a premiilor Oscar.
  • Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, in 1999, pentru rolul din "La Vita e Bella".
  • Jennifer Garner s-a impiedicat pe scarile care conduceau spre scena. Artista a urcat rusinata pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, in 2006, dupa ce s-a impiedicat de trena rochiei sale, pe scari. "Imi fac singura cascadoriile", a glumit ea.
  • David Niven a fost intrerupt de un exhibitionist. Un om gol a fugit prin fata lui Niven, pe scena, cand acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gala a Oscarurilor, in 1974.
  • Roman Polanski a primit o interdictie din partea organizatorilor galei. In 2003, Polanski castiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru "Pianistul". Dar, din cauza trecutului sau sumbru, nu a aparut la gala, deoarece politia americana l-ar fi arestat pe loc, pentru pedofilie. La anuntarea premiului, toata audienta l-a aplaudat in picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul in numele regizorului si i l-a inmanat acestuia din urma, intr-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.
  • La categoria cele mai proaste sau mai ciudate momente ale galei Oscar 2015 poate fi inclus si actorul John Travolta, care, dupa ce in 2014 a pronuntat gresit numele Idinei Menzel, anul trecut, in timpul unui moment ce trebuia sa fie autoironic si amuzant, a pipait-o pe fata pe actrita. Momentul a fost reamintit publicului chiar inainte de finalul galei, cand Neil Patrick Harris, prezentatorul evenimentului, a precizat ca miscarile mainilor lui Travolta pe fata lui Menzel vor fi un motiv de ras la editia din 2016 a premiilor Oscar. Idina Menzel a trecut cu bine peste comportamentul ciudat al lui Travolta, care a devenit insa tinta glumelor virale pe internet.



Citeste si