28 Aprilie 2016

Aleksandras Cesnavicius, Pro TV: Vrem sa participam la Eurovision. Facem o scrisoare deschisa catre EBU si o petitie online



Pro TV, cel mai important post de televiziune de pe piata locala, vrea sa participe la Eurovision in locul TVR, televiziunea publica fiind exclusa in urma cu o saptamana de catre European Broadcasting Union (EBU), asociatia care organizeaza competitia, din cauza datoriilor acumulate in ultimii zece ani.

„Este ca si cum ai participa la Olimpiada, te-ai pregati si apoi ai fi respins ca tara, ca echipa. Este un pic o exagerare, dar despre acest lucru este vorba”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO al Pro TV.

Compania de televiziune a inceput demersurile pentru a participa la Eurovision, competitie care are loc pe 10, 12 si 14 mai, la inceputul acestei saptamani.

„Luni si marti am inceput sa facem primii pasi. Luni i-am scris directorului general al EBU, doamna Ingrid Deltenre. Ieri ne-am oprit din incercarea de a o contacta pe doamna Deltenre si i-am scris lui Martin Osterdahl, producatorul executiv al Eurovision. Nu am primit niciun raspuns oficial. Azi am primit un raspuns scurt: ca nu putem televiza competitia pentru ca nu suntem parte a EBU. Ar trebui sa existe o solutie civilizata pentru a participa la acest eveniment. Sa vedem care sunt conditiile, ce putem face pentru a gasi o solutie pentru a avea Romania in competitia Eurovision”, a mai spus Cesnavicius.

Principalul obstacol pentru Pro TV in a participa la Eurovision este faptul ca este o televiziune comerciala, iar EBU, organizatorul Eurovision, este o asociatie de posturi publice de televiziune.

“Nu este ceva care sa ne impiedice sa participam, de ce noi ca televiziune comerciala nu am putea participa?! Azi vom semna o scrioasare deschisa si ii vom invita pe cei de la Eurovision sa avem o discutie despre ce solutii putem gasi pentru ca Romania sa participe. Daca nu se intampla ceva fundamental, lucrurile vor lua o turnura trista.De asemenea, vom face o petitie online pentru ca daca vom pastra acest lucru sub tacere, doar pentru noi, nu se vor rezolva lucrurile”, a explicat seful Pro TV.

Guvernul Romaniei trebuia sa plateasca pana pe 20 aprilie datoria de aproximativ 10 mil. euro pe care TVR o are fata de EBU. La editia din acest an a Eurovision publicul il votase pe Ovidiu Anton ca reprezentant al Romaniei, cu piesa "Moment of silence".



Citeste si