25 Mai 2016

Cele mai bune seriale TV din toate timpurile



Acestea sunt cele mai bune seriale de televiziune din toate timpurile, conform unui studiu realizat de publicatia The Hollywood Reporter pe baza raspunsurilor a sute de actori, producatori si regizor din Cetatea Filmului.

Familia Simpsons

Familia Simpsons este unul dintre cele lungi seriale TV din istorie, acesta incepand in 1989, iar planul este sa continue cu inca 27 de sezoane. Doua lucruri nu le veti vedea niciodata in acest film: "Homer si Marge nu se vor desparti niciodata. Iar Bart and Lisa nu vor imbatrani niciodata”, promite producatorul acestuia, Al Jean.

Serialul de animatie este o satira care descrie viata unei familii obisnuite prin parodierea culturii, societatii si televiziunii americane, conform Wikipedia. Revista Time considera ca Familia Simpsons este cel mai bun serial TV al secolului XX. De altfel, in ianuarie 2000 serialul a primit o stea pe Bulevardul Hollywood Walk of Fame.

Filmul a fost lansat in 1989 si este difuzat si astazi de canalul Fox.

Sursa foto: Contul de Facebook al The Simpsons


Mad Men

Mad Men este un serial de televiziune care descrie viata din marile agentii de publicitate din New York in anii 60. Serialul este axat pe agentia Sterling Coopers&Partners, mai exact in jurul lui Don Draper, cel mai cunoscut om in publicitate si un personaj foarte ravnit de catre femei la acel moment. Publicitarul este initial director de creatie, devenind apoi partener fondator al unei companii infiintate alaturi de fosti colegi.

„Don se lupta sa ramana cu un pas inaintea vremurilor si a tinerilor executivi care vor sa-i ia locul. Serialul descrie si rolul femeilor si al barbatilor din spatele aparentelor valorilor traditionale ale familiei din anii 60”, scrie pe site-ul AMC.

Serialul a fost difuzat intre 2007-2015 pe canalul american AMC.

Contul de Facebook al Mad Men


I Love Lucy

I Love Lucy este un serial american lansat in 1951 si care in 2012 a fost votat ca fiind cel mai bun show de televiziune al tuturor timpurilor intr-un sondaj realizat de catre ABC News si People Magazine.

Serialul este povestea unei femei care se straduieste sa ajunga celebra alaturi de sotul sau Ricky Ricardo, liderul unei grup de muzica cubanez...si ajunge mereu sa aiba probleme.

„Ricky ar fi fericit daca sotia lui, Lucy, ar fi doar casnica. Insa, ea insista sa sustina show-uri la clubul Tropicana cand el este la munca, si ajunge sa isi transforme viata in una disperat de comica in apartamentul in care cei doi locuiesc cu Fred si Ethel Merts, cei care le sunt cei mai buni prieteni si proprietarii apartamentului”, conform IMDB.

Serialul a fost difuzat intre 1951 si 1957 pe canalul CBS.

Sursa foto: Contul de Facebook al serialului "I love Lucy"


Saturday Night Live (SNL)

Saturday Night Live (SNL) este un show live de comedie care, in general, parodiaza evenimentele politice si culturale. Productia a fost lansata initial sub numele NBC’s Saturday Night in octombrie 1975, iar, inca de atunci, este difuzata pe NBC.

Sursa foto: Contul de Facebook al Saturday Night Live


Clanul Soprano

Clanul Soprano este o serial dramatic de televiziune creat in jurul lui Tony Soprano, un gangster italo-american, si a familiei lui. Serialul descrie dificultatile prin care trece Tony pentru a mentine un echilibru intre viata de familie si cerintele organizatiei criminale din care face parte.

Productia a fost difuzata intre 1999-2007 de catre HBO.

Sursa foto: Contul de Facebook al "The Sopranos".


Seinfeld

Seinfeld este o productie in care Jerry Seinfeld isi joaca propriul rol: acela de actor de comedie. Alaturi de Seinfeld sunt cei trei prieteni- George, Elaine si Kramer, grupul lor atragand audiente uriase in fata televizoarelor in cei noua ani de difuzare.

Serialul a fost difuzat intre 1989 si 1998 pe canalul NBC.

Sursa foto: Contul de Facebook al Seinfeld


Urzeala tronurilor

Aceasta este cea mai de succes productie din istoria HBO si totodata cel mai cautat produs TV pe Google in 2015.

„Serialul urmareste regi si regine, cavaleri si renegati, mincinosi si nobili in lupta lor pentru putere”, potrivit descrierii de pe contul de Facebook al productiei.

Urzeala tronurilor a fost lansat in 2011 si este produs si difuzat de HBO.

Sursa foto: Contul de Facebook al "Urzeala Tronurilor".


Dosarele X

„Nu era nimic asemanator pe televiziune”, spune Chris Carter, cel care a creat Dosarele X, thrillerul paranormal care a fost difuzat de canalul Fox intre 1993 si 2002. Productia a revenit pe micile ecrane in ianuarie anul acesta cu un sezon de sase episoade.

Actiunea s-a desfasurat in jurul agentilor FBI, Fox Mulder si Dana Scully, care investigheaza Dosarele-X, mai exact, cazuri nerezolvate care implina fenomene paranormale. In timp ce agentul Mulder crede in existenta extraterestrilor, Scully este un doctor sceptic care reuseste sa analizeze stiintific descoperirile colegului sau.

Sursa foto: Contul de Facebook al "X-Files"


Breaking Bad - Pe cai gresite

Breaking Bad este un serial dramatic care prezinta povestea lui Walter White, un profesor de chimie de liceu care este diagnosticat cu cancer la plamani, in forma avansata.

Pentru a asigura viitorul familiei, acesta decide sa isi foloseasca cunostintele in chimie pentru a produce si vinde droguri. Povestea transformarii acestuia este uimitoare, el devenind criminal si lider al unui cartel al drogurilor.

Sursa foto: Contul de Facebook al Breaking Bad


Prietenii tai

Serialul spune povestea a sase prieteni - Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross si Chandler - din momentul in care au in jur de 20 de ani si pana cand ajung sa aibe cariere solide si sa isi intemeieze propriile familii.

Filmul a fost difuzat intre 1994 si 2004 de canalul NBC.

Sursa foto: Contul de Facebook al "Friends"




Citeste si