19 Aprilie 2017

Care sunt cele mai citite carti din lume in acest moment



Va prezentam un top al celor mai citite carti ale momentului, selectate din lista de bestsellers a gigantului Amazon. De la investigatii jurnalistice la carti de dezvoltare personala, iata care sunt preferintele cititorilor din lumea intreaga in acest moment, intrucat lista Amazon se updateaza incontinuu.

Thirteen Reasons Why ?EUR" Jay Asher

Romanul lui Jay Asher a fost tradus in 32 de limbi, a castigat numeroase premii si distinctii - Bestseller New York Times si Publishers Weekly, California Book Award, etc - si recent a fost ecranizat de Netflix. Povestea a facut valuri pentru ca pune in centrul discutiei sinuciderea unei adolescente si motivele care au impins-o la aceasta masura extrema, printre care si hartuirea.


Killers of the Flower Moon - David Grann

David Grann, autorul bestseller-ului New York Times „The Lost City of Z”, revine cu un roman despre o serie de crime care au socat lumea. Bazat de ani de cercetare si documentare, cartea este o capodopera de non-fictiune narativa, iar fiecare pas din investigatie dezvaluie secrete sinistre si rasturnari de situatie.

In 1920, cei mai bogati oameni din lume erau indienii Osage din Oklahoma. Dupa ce pe pamanturile lor s-a descoperit petrolul, acestia s-au emancipat, si-au construit vile si si-au trimis copiii la studii in Europa. Apoi, unul cate unul, fiecare membru Osage a inceput sa fie ucis, in circumstante misterioase.

Inclusiv cei care investigau crimele ajungeau sa fie ucisi. Dupa ce numarul mortilor a sarit de 24, FBI-ul a intervenit. A fost una dintre primele investigatii majore de omucidere ale biroului, pe care cu greu a gestionat-o.


Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life...And Maybe the World -

Pe 17 mai 2014, amiralul William H. McRaven se adresa absolventilor de la Universitatea din Texas, Austin. Inspirandu-se din sloganul universitatii „Ce incepe aici schimba lumea”, McRaven a impartasit studentilor cele zece principii de viata pe care le-a invatat in timpul formarii sale in trupele speciale Navy SEALS si care l-au ajutat nu doar atunci, ci pe tot parcursul vietii.

Discursul sau a devenit viral, cu peste 10 milioane de vizionari. Pe baza propriilor experiente, amiralul McRaven relateaza in aceasta carte povesti de viata – a sa, dar si ale oamenilor pe care i-a cunoscut in timpul serviciului militar, oameni care s-au confruntat cu greutati si au luat decizii dure cu determinare, compasiune, onoare si curaj. Scrisa cu umilinta si optimism, aceasta carte ofera intelepciune simpla, sfaturi practice si cuvinte de incurajare care vor inspira cititorii sa-si doreasca mai mult, chiar si in cele mai intunecate momente.


Milk and Honey - Rupi Kaur

Bestseller-ul New York Time „Milk and Honey” este o colectie de poezie si proza despre supravietuire, despre violenta, abuzuri, dragoste, pierdere si feminitate. Cartea este impartita in patru capitole, fiecare cu un alt scop si despre o durere diferita. „Milk and Honey” isi ia cititorii intr-o altfel de calatorie, a momentelor amare din viata lor, si ii pune sa gaseasca frumosul din ele, care se afla pretutindeni, trebuie doar sa fim dispusi sa il vedem.


Hillbilly Elegy - J.D.Vance

Supranumita cartea politica a anului - "Nu vei citi o carte mai bune despre alienarea americanilor" dupa cum se arata intr-o recenzie - Hillbilly Elegy este analiza unei culturi in criza, cea a clasei muncitoare de culoare alba din Statele Unite ale Americii. Declinul acestui grup, segment demografic dominant in SUA, a inceput in urma cu patruzeci de ani, dar a raportat o crestere alarmanta in ultimii ani.

"Generalul Petraeus a fost in biroul nostru in urma cu ceva timp si ne-a recomandat aceasta carte ca fiind o imagine de ansamblu a ceea ce se petrece in prezent, care explica de ce oamenii au votat pentru Brexit sau Trump", spune Lutz.


You Are a Badass - Jen Sincero

Autorul Jen Sincero ofera 27 de capitole cu povesti hilare si inspirationale, cu sfaturi si exercitii practice si, ocazional, injuraturi. Daca sunteti pregatiti sa faceti niste schimbari esentiale in comportamentul si gandirea voastra, „You are a Badass” este de mare ajutor: veti identifica si va veti schimba credintele si comportamentele de autosabotare care va opresc din a obtine ceea ce va doriti, veti renunta la frica de a risca, va veti da seama cum sa faceti bani, veti invata sa va iubiti - si pe cei din jur – si va veti stabili planuri marete pe care le veti atinge. Pe scurt, Jen Sincero va arata cum sa va creati o viata pe care o veti iubi in totalitate si cum sa o faceti chiar acum. Sa mizam pe numele sau!


The Subtle Art of Not Giving a F*ck - Mark Manson

In acest ghid de auto-ajutor, un binecunoscut blogger anuleaza ideea pozitivitatii, ca mijloc de a deveni oameni mai buni si mai fericiti. Timp de decenii, ni s-a spus ca gandirea pozitiva este cheia pentru o viata prospera si fericita. Mark Mason propune o varianta cruda, dar racoritoare a adevarului, o abordare diferita fata de mentalitatea cu care am fost obisnuiti.

Argumentele bloggerului, sustinute de cercetarea academica, se rezuma la faptul ca imbunatatirea vietii noastre nu depinde capacitatea noastra de a transforma lamaile in limonada, ci de a ne invata stomacul cu lamai mai bune. Oamenii sunt fiinte limitate si cu defecte - „nu oricine poate fi extraordinar, avem castigatori si pierzatori in societate, nu-i corect, dar nici nu-i vina ta”. Mason ne sfatuieste sa ne cunoastem limitele si sa le acceptam, iar odata ce ne vom imbratisa temerile, greselile si incertudinile si vom infrunta adevarurile urate despre noi, atunci vom gasi curajul, onestitatea, perseverenta si iertarea pe care le cautam.


Big Little Lies - Liane Moriarty

Autoarea bestsellerurilor "Am uitat sa fim fericiti" si "Secretul sotului" revine cu un roman despre micile minciuni periculoase pe care ni le spunem pentru a supravietui. "Marile minciuni nevinovate" este considerat cel mai bun roman al autoarei australiene si se bucura de popularitate dupa ce a fost ecranizat de HBO, avand in rolurile principale nume precum Reese Witherspoon, Nicole Kidman si Shailene Woodley. Fara a fi o poveste banala despre viata unor mamici din cartier, cartea se concentreaza pe subiectul violentei domestice si cum in fiecare familie astfel de secrete se pot transforma in dezastre.




Citeste si