1 Noiembrie 2006

Concurenta a aprobat preluarea cotidianului Adevarul de catre Rompetrol

Consiliul Concurentei a autorizat, marti, dobandirea controlului unic si preluarea pachetului majoritar de actiuni de la SC Adevarul SA de catre Rompetrol Holding SA, se arata intr-un comunicat.

Odata cu achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, Rompetrol dobandeste indirect si controlul asupra celorlalte firme care faceau parte din grupul Adevarul, si anume SC Media Soft SA , SC Tipomedia Prod SRL, SC Media Soft Comunicare SRL, SC Foto Adevarul SRL si SC Adevarul Distributie SRL.

Reprezentantii Consiliului Concurentei au aratat ca, desi intra sub incidenta Legii Concurentei, tranzactia este legala si "nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei", se mai arata in comunicat.

in urma verificarilor, reprezentantii institutiei concurentei, au constatat ca Rompetrol nu are nicio activitate pe piata editarii si comercializarii cotidienelor nationale, asa ca nu intra in concurenta cu societatea recent achizitionata, ce are ca principal obiect de activitatea editarea si comercializarea cotidinului Adevarul.

Ca urmare, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune



Citeste si