13 Ianuarie 2021

Top 10 lansări de filme și seriale pe Netflix în ianuarie



Netflix începe anul cu producția originală Outside the Wire (Zonă mortală) și sezonul al treilea din Cobra Kai, un serial care îmbină comedia cu artele marțiale. Citiți în continuare care sunt celelalte producții care intră în grila Netflix luna aceasta.

Cobra Kai

Data lansării: 1 ianuarie

Acțiunea din Cobra Kai are loc la 30 de ani după evenimentele de la turneul de karate All Valley din 1984. Acum un luptător de succes, Daniel LaRusso (Ralph Macchio) se străduie să-și păstreze echilibrul în viață fără îndrumarea lui Miyagi și trebuie să-și înfrunte vechiul adversar acum decăzut, Johnny Lawrence (William Zabka), care caută să se reabiliteze prin redeschiderea infamului dojo de karate Cobra Kai.

Surse foto: Netflix


O curs? nebun? 3 (Asphalt Burning)

Data lansării: 2 ianuarie

Roțile se învârtesc într-un ritm nebun pe asfaltul fierbinte în timp ce mașinile tunate pornesc de pe drumul de munte Trollstigen din Norvegia, trec prin Suedia și Danemarca și ajung pe circuitul Nürburgring din Germania, unde Roy (Anders Baasmo Christiansen) trebuie neapărat să câștige o cursă ca să nu-și piardă logodnica, pe nume Sylvia (Jenny Skavlan). Este vorba despre un pariu din noaptea nunții, pe care, după cine mai știe al câtelea pahar, acest nebun pasionat de mașini l-a făcut cu rivala sa Robin (Alexandra Maria Lara), care este atrasă de frumoasa mireasă. Pe parcursul acestei călătorii teribile și amuzante, Roy întâlnește adversari redutabili (Henning Baum, The BossHoss) și femei atrăgătoare (Ruby O. Fee), dar și polițiști (Milan Peschel, Peter Kurth), care care se află pe urmele lui. Dar asta nu e totul. Roy se mai confruntă și cu doi tizi (Kostja Ullmann), cu cântăreața Wencke Myhre și cu un cadavru aflat în portbagaj. Și, peste toate acestea, la un moment dat, rămâne și fără mașină. Dar, până când cursa nu ajunge cu adevărat la final, Roy nu este dispus să cedeze.


Supravie?>uind mor?>ii (Surviving Death)

Data lansării: 6 ianuarie

De la regizorul și producătorul executiv Ricki Stern (Cazul Roe: Avortul în SUA, Joan Rivers: A Piece of Work) și bazat pe cartea autoarei și jurnalistei de mare succes Leslie Kean, Supraviețuind morții este un serial de investigație care explorează posibilitatea existenței vieții de apoi. De-a lungul a șase episoade, Supraviețuind morții caută răspunsuri la întrebări care au preocupat mereu omenirea. Ce înseamnă să mori? Oare moartea este sfârșitul existenței? Combinând noi studii inovatoare cu mărturii ale celor care au fost aproape de moarte sau chiar au trecut prin ea, serialul te poartă într-o călătorie extraordinară într-o lume aflată dincolo de existența umană așa cum o cunoaștem.


Dilema lui Aziz (Stuck Apart)

Data lansării: 8 ianuarie

Noul lungmetraj semnat de frații Taylan și intitulat Azizler îl urmărește pe Aziz, care trece printr-o criză existențială, în care duce dorul tinereții și este nemulțumit atât de viața sa profesională, cât și de cea personală, cea din urmă fiind luată în stăpânire de sora lui și de familia acesteia, care locuiesc împreună cu el de ceva vreme. După patru ani, relația cu iubita lui nu merge tocmai bine, iar Aziz simte că este momentul să-i pună capăt. Ceea ce își dorește, de fapt, este să-și recapete libertatea demult pierdută și, atunci când se așteaptă mai puțin, are parte de o ocazie să se salveze din gaura neagră în care a intrat. Totuși, își dă seama că acest lucru îl transformă într-un mare mincinos, punându-l într-o situație din care nu mai există întoarcere.


Crack: Cocain?, conspira?>ie ?(TM)i corup?>ie (Crack: Cocaine, corruption & conspiracy)

Data lansării: 11 ianuarie

La începutul anilor '80, epidemia dependenței de cocaină a răvășit zonele sărace din orașele americane ca un tsunami care a distrus totul în jur. La câteva decenii, efectele asupra vieții oamenilor, familiilor și comunităților se simt în continuare profund. Crack: Cocaină, conspirație și corupție analizează nu numai problemele personale provocate de acest drog, ci și originile dubioase ale crizei, precum și urmările acesteia, respectiv marginalizarea oamenilor de culoare blocați în sistemul penitenciar și sistemul de sănătate din SUA.


Uciga?(TM)ul nocturn: C?utarea unui criminal ?(R)n serie (Night Stalker)

Data lansării: 13 ianuarie

Miniserialul documentar Netflix Ucigașul nocturn: Căutarea unui criminal în serie este povestea adevărată și captivantă a modului în care unul dintre cei mai mari criminali în serie din istoria Americii a fost urmărit și adus în fața justiției. În vara fierbinte a anului 1985, orașul Los Angeles a fost lovit de un val de căldură care a doborât toate recordurile, dar și de o serie de crime și violuri care, la început, au părut să nu aibă nicio legătură între ele. Victimele au fost bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între șase și 82 de ani. De asemenea, proveneau din cartiere diferite, erau de rase diferite și aveau profiluri socioeconomice diferite. Până în acel moment, niciun ucigaș nu se mai făcuse vinovat de o asemenea serie de crime înspăimântătoare. Cei care s-au implicat într-o cursă contracronometru pentru a opri acest monstru care acționa noaptea au fost tânărul detectiv Gil Carrillo, din cadrul departamentului de poliție din Los Angeles, și legendarul anchetator criminalist Frank Salerno. Cei doi au lucrat neobosit, cu reprezentanții presei tot timpul pe urmele lor. Până la prinderea criminalului, panica a cuprins California.

Prin intermediul interviurilor, imaginilor de arhivă captivante și al spectaculoaselor fotografii originale, miniserialul cu patru părți dezvăluie toate detaliile acestei celebre povești horror adevărate, care s-a petrecut la Los Angeles și descrie felul în care locuitorii orașului au trăit stăpâniți de frică într-o perioadă în care nimeni nu putea fi sigur că nu va fi următoarea victimă a ucigașului nocturn.


Zon? mortal? (Outside the Wire)

Data lansării: 15 ianuarie

Acțiunea se desfășoară în viitor, iar Harp (Damson Idris), un pilot de drone, este trimis într-o zonă militarizată mortală, unde se trezește lucrând pentru Leo (Anthony Mackie), un android care are sarcina de a localiza un dispozitiv apocaliptic înainte ca acesta să fie găsit de insurgenți. Zonă mortală este regizat de Mikael Håfström.


Sub zero

Data lansării: 29 ianuarie


Noi suntem Brooklyn Saints (We are the Brooklun Saints)

Data lansării: 29 ianuarie

Cineastul distins cu premiul Emmy, Rudy Valdez (The Sentence), Imagine Documentaries și Disarming Films prezintă Noi suntem Brooklyn Saints, un serial documentar cu patru părți care urmărește un program de fotbal pentru tineri, derulat în mijlocul cartierului East NY din Brooklyn. Programul Brooklyn Saints, care se adresează băieților între 7 și 13 ani, nu are legătură numai cu sportul, ci reprezintă în același timp o familie și o sursă de oportunități. Prin intermediul imaginilor, serialul invită publicul în lumea fotbalului și a comunității Brooklyn Saints și prezintă poveștile personale ale tinerilor și ambițioșilor atleți, precum și sistemul lor de sprijin, format din antrenorii și părinții care îi susțin. De-a lungul unui sezon, iese în evidență forța celor de la Saints, care se manifestă pe teren și în afara lui, în timp ce cu toții sărbătoresc victoriile și depășesc eșecurile atât în plan sportiv, cât și în viața personală. Intense și autentice, presiunile specifice adolescenței se manifestă în timp real, în vreme ce băieții fac eforturi pentru a-și construi un viitor mai bun.


Ohana: Comoara ascuns? (Finding Ohana)

Data lansării: 29 ianuarie

O vară în atmosfera rurală de pe insula Oahu ia o întorsătură interesantă pentru doi frați crescuți în Brooklyn atunci când un jurnal despre o comoară demult uitată îi poartă într-o aventură extraordinară, cu prieteni noi și îi face să reia legătura cu originile lor din Hawaii.




Citeste si