21 Decembrie 2023

Netflix și Disney+ ar putea avea un nou competitor major în piața de streaming



Warner Bros. Discovery (WBD) și Paramount Global ar putea fuziona, iar odată cu ele și serviciile de streaming HBO Max și SkyShowtime, pentru a crea un conglomerat media gigant ce poate face competiție altor doi jucători majori din această piață: Netflix și Disney+.

Serviciile de streaming HBO Max și SkyShowtime sunt disponibile și pentru utilizatorii din România.

David Zaslav, CEO Warner Bros. Discovery, și Bob Bakish, CEO Paramount Global, s-au întâlnit săptămâna aceasta pentru a discuta o fuziune, potrivit surselor citate de Axios.com.

WBD este evaluată pe bursă la 29 mld. dolari, în vreme ce Paramount are o capitalizare de 10 mld. dolari.

WBD deține branduri și companii precum studiourile Warner Bros., DC Comics, HBO, Discovery sau TNT. Paramount Global deține branduri precum SkyShowtime, Paramount+, CBS sau VH1.

David Zaslav a vorbit despre o înțelegere și cu Shari Redstone, femeia care controlează compania mamă a Paramount.

David Zaslav și Bob Bakish au discutat despre modul în care companiile lor se pot completa reciproc. De exemplu, principalul serviciu de streaming al fiecărei companii - Paramount+ și Max - ar putea fuziona pentru a rivaliza mai bine cu Netflix și Disney+.

WBD a angajat bancheri de investiții pentru a evalua o posibilă tranzacție. Dacă tranzacția va avea loc, mutarea ar crea și un gigant în piața televiziunilor de știri, prin fuziunea CBS News și CNN.



Citeste si