26 Iulie 2007

New York Times, profit net trimestrial de 118,4 mil. dolari

New York Times Co. a afisat miercuri o crestere a profitului pe trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a vanzarii unei afaceri, dar venitul a scazut din cauza vanzarilor mai slabe de reclama in ziar

Profitul net al companiei pe al doilea trimestru a crescut pana la 118,4 milioane dolari, respectiv 82 centi/actiune, fata de suma de 59,6 milioane dolari, respectiv 41 centi/actiune, inregistrata in al doilea trimestru din 2006.

New York Times Co. a anuntat castiguri de 34 centi/actiune provenite din operatiunile continue, in scadere fata de suma de 37 centi/actiune inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile companiei au scazut cu 3,7%, pana la suma de 788,9 milioane dolari. New York Times Co. detine New York Times si Boston Globe.

Editura a inregistrat o scadere a veniturilor provenite din reclama din cauza ca majoritatea cititorilor au migrat inspre Internet. Scaderea veniturilor companiei a fost generata si de problemele din piata imobiliara americana si de alti factori economici. Times este controlat de familia Sulzberger prin pachetul sau de voturi.



Citeste si