9 August 2007

Cea mai mare retea TV comerciala din Marea Britanie anunta scaderi ale profitului

ITV, cea mai mare retea comerciala de televiziune din Marea Britanie, a inregistrat in primul semestru al acestui an o scadere a veniturilor de 6,7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar acestea au ajuns la o valoare de 1,48 de miliarde de euro.

Scaderea veniturilor este cauzata de declinul veniturilor din publicitate, care au scazut in primul semestru al acestui an cu 5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 1 miliard de euro.

Reprezentantii companiei au anuntat, totodata, ca au scazut si veniturile obtinute de pe urma concursurilor telefonice. Ei au spus ca aceasta scadere este explicata de scandalul in care au fost implicate posturile BBC si GMTV, care si-au suspendat toate concursurile telefonice dupa ce mai multe raporturi au identificat o serie de nereguli in modul lor de desfasurare.

Reteaua ITV (Independent Television), infiintata in 1955, este cea mai mare si veche retea comerciala de televiziune din Marea Britanie si include, printre altele, posturile ITV 1, STV si UTV.



Citeste si