11 Septembrie 2007

Publicis se delisteaza de la Bursa din New York

Grupul de comunicare Publicis, al patrulea furnizor de servicii de comunicare din lume, a anuntat ca a inceput procedura de delistare voluntara de la Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange - NYSE), informeaza NewsIn, citand site-ul Warc.com.

Reprezentantii companiei au spus ca au luat aceasta decizie deoarece sunt ingrijorati de volumele mari de titluri americane de proprietate asupra actiunilor companiei (ADR - American Depositary Receipts) tranzactionate.

Presedintele grupului Publicis, Maurice Levy, a luat aceasta decizie, potrivit Warc.com, pentru a evita criza de pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, care submineaza economia Statelor Unite.

Publicis a inaintat deja autoritatii americane de supraveghere a burselor (United States Securities and Exchange Commission - SEC) documentele necesare pentru a suspenda obligatia de raportare financiara pe piata din SUA.

Publicis este al patrulea grup de servicii de comunicare din lume si include, printre altele, agentiile Leo Burnett Worldwide, Saatchi & Saatchi, Starcom MediaVestGroup si ZenithOptimedia. Publicis este prezent si in Romania prin agentiile Leo Burnett & Target, Saatchi & Saatchi, Opti Media, Zenith Media, Starcom si Starlink.



Citeste si