12 Februarie 2008

Americanii au urmarit in decembrie 10 mld. de clipuri video online



Utilizatorii de Internet din Statele Unite ale Americii au urmarit mai mult de 10 miliarde de clipuri online pe parcursul lunii decembrie a anului trecut, ceea ce a insemnat un nou record pe piata video online.

Acest numar gigant de utilizatori reprezinta cel mai mare consum de video online din istoria studiului Reston comScore. “Decembrie a reprezentat o luna puternica in ceea ce priveste numarul de clipuri video vizionate”, a declarat Erin Hunter, vicepresedinte comScore.

Totodata, acesta a afirmat ca “odata cu intentia scenaristilor de a pastra noile episoade de televiziune in acelasi format, spectatorii au incercat sa gaseasca alternative pentru a putea avea acces la continuturi proaspete". "Se pare ca videoclipurile online vin in ajutorul celor care vor sa umple aceste spatii goale”, a completat acesta.

In topul celor mai utilizate motoare de cautare, Google si-a mentinut pozitia dobandita in Statele Unite , cel putin pe segmentul de proprietar de video online, inregistrand in decembrie 2007 – 3,3 miliarde de videouri urmarite, acest lucru insemnand un procent de 32,6% video-uri vizionate, un castig de 1,3 puncte procentuale fata de luna precedenta.

YouTube a inregistrat mai mult de 97% dintre toate videourile vazute, fiind urmat de Fox Interactive Media cu 358 de milioane de vizionari (3,5% ), de siteurile Yahoo cu 340 milioane (3,4% ) si de Viacom Digital cu 238 de milioane (2,3% ).

Asadar, aproximativ 141 de milioane de americani au vizionat videclipuri online in luna decembrie. Google a castigat si cea mai mare audienta online a videourilor, cu 79 de milioane de vizitatori unici, in timp ce Fox Interactive Media a beneficiat de 43,9 milioane utilizatori, iar Yahoo doar 38,2 milioane.

De asemenea, 77,6 milioane de spectatori au urmarit in luna decembrie 3,2 miliarde de video-uri pe YouTube.com ( 41,6 videouri/spectator), in timp ce 40,5 milioane au vazut 334 de milioane de filmulete pe MySpace.com ( 8,2 videouri/spectator).

Vizitatorii online au urmarit in total 203 minute de video online pe luna cu durata medie de 2,8 minute pe video, un utilizator vizionand circa 72 de filme video.



Citeste si