15 Iulie 2008

Obama este infatisat in postura de islamist pe coperta revistei The New Yorker



Saptamanalul american The New Yorker a publicat luni pe coperta o caricatura a lui Barack Obama in postura de militant islamist, considerata "de prost gust si jignitoare" de catre echipa de campanie a candidatului democrat la presedintia Statelor Unite, transmite AFP, citat de NewsIn.

Caricatura il prezinta pe Obama in Biroul Oval de la Casa Alba, purtand turban, haine si papuci orientali. In caricatura apare si sotia lui Obama, Michelle, care are o arma Kalasnikov la banduliera, in timp ce in semineu arde un drapel american. Pe perete este atarnat un portret al liderului al-Qaida, Osama ben Laden.

The New Yorker, una dintre revistele preferate ale intelectualilor americani si considerata mai degraba de stanga, a explicat ca a vrut sa denunte, prin aceasta caricatura "campania de teama si dezinformare" dusa impotriva senatorului de Illinois.

"The New Yorker poate considera ca aceasta coperta are scopul de a satiriza caricaturizarea lui Barack Obama de catre extrema-dreapta, dar multi dintre cititori o vor considera de prost gust si jignitoare, iar noi suntem de acord", a reactionat directorul de comunicare al lui Obama, Bill Burton.

Purtatorul de cuvant al candidatului republican John McCain, Tucker Bonds, a declarat ca echipa senatorului de Arizona este "in totalitate de acord" cu cea a lui Barack Obama.



Citeste si