29 Octombrie 2008

APC lanseaza primul program de educatie financiara destinat publicului larg

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) si Junior Achievement Romania au lansat programul de educatie financiara „Bugetul Familiei”.

Programul este supervizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si este derulat in colaborare cu Centrul European al Consumatorilor Romania si compania de credite de consum Provident Financial Romania.

Primul instrument al acestui program il constituie site-ul www.bugetulfamiliei.ro care isi propune sa aduca mai aproape de consumatori notiunile de baza ale lumii financiare moderne si sa le ofere acestora instrumente practice de calcul al bugetului personal, familial precum si modalitatile in care pot evita situatii de supra-indatorare.

Site-ul este structurat in opt sectiuni (buget, strategie de viata, economii, credit, asigurari, taxe, pensie, legislatie) care ofera un ghid accesibil oricui doreste sa invete sa-si administreze eficient bugetul. Pe langa utilizarea acestui ghid, vizitatorii site-ului au posibilitatea de a-si administra online bugetul personal sau al familiei si pot pune intrebari pe orice subiecte legate de buget, la care primesc raspusuri direct de la experti financiari.

„Accesul la educatie in domeniul serviciilor financiare este deosebit de important pentru asigurarea protectiei consumatorilor, mai ales in contextul situatiei actuale. Fara educatie financiara, participarea totala si informata a indivizilor in economie nu poate fi realizata, iar rezolvarea acestei situatii a devenit o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Costel Stanciu, presedintele APC Romania.

La randul sau, Razvan Resmerita, directorul Centrului European al Consumatorilor din Romania a precizat ca „imbunatatirea nivelului de cunostinte financiare este o provocare sociala care solicita contributia mai multor actori de pe piata, atat din randul autoritatilor publice, cat si din sectorul privat, reprezentanti ai consumatorilor si ai mediulului academic”.



Citeste si