19 Martie 2009

Mediaset: Scadere cu 9% a profitului net din 2008



Mediaset, cea mai mare companie media privata din Italia, a anuntat o scadere cu 9% a profitului din 2008, a redus plata dividendelor si a avertizat ca profitul ar putea scadea din nou anul acesta, in contextul incetinirii economice, relateaza Reuters.
Compania, detinuta de familia premierului italian Silvio Berlusconi, a anuntat ca veniturile din publicitate pe pietele principale din Italia si Spania au scazut puternic in primele doua luni din 2009 si cel mai probabil vor ramane la acelasi nivel inferior tot anul.

Mediaset a raportat un profit net de 459 milioane euro in 2008, din cauza costurilor ridicate si veniturilor scazute ale operatiunilor din Spania, potrivit NewsIn.

Analistii chestionati de Reuters estimasera un profit net de 448,1 milioane euro. Grupul a anuntat ca vanzarile diviziei de publicitate Publitalia au scazut cu 12% in ianuarie, in timp ce datele din februarie sunt asteptate sa fie in linie cu cele din luna precedenta.

Veniturile au crescut cu 4%, la 4,25 miliarde euro anul trecut, in linie cu estimarile analistilor, de 4,23 miliarde euro.



Citeste si