6 Aprilie 2009

Trustul NY Times ar putea inchide The Boston Globe



Conducerea trustului media The New York Times Co. ar putea decide inchiderea inchiderea ziarului The Boston Globe, daca liderii acestuia nu accepta o reducere a costurilor cu pana la 20 de milioane de dolari, scrie USA Today.
Oficiali ai Times Co., care detine the Globe, s-au intalnit saptamana trecuta cu liderii tuturor diviziilor. Presedintele Boston Newspaper Guild, Daniel Totten a declarat ca aceasta reducere ar putea include scaderi de salarii, blocarea contributiilor pentru pensii si eliminarea asigurarilor de viata acordate angajatilor.

“Stim cu totii ca industria presei scrise trece pintr-o perioada de tranzitie si comprimare in ultima perioada. bazandu-ne pe tot ce se intampla in tara, din cauza crizei financiare, putem spune ca cererile sunt indreptatite”, a declarat Ralph Giallanella, trezorierul companiei Teamsters Local 259, ce reprezinta peste 200 din persoanele care se ocupa de distributia ziarului.

Ziarul a raportat piederi de 10 milioane de dolari anul trecut. The Boston Globe a fost fondat in 1872 de sase afaceristi din Boston, condusi de Eben Jordan, care au investit initial peste 150 000 de dolari.



Citeste si