12 Mai 2009

Romanii din Second Life, pe locul 15, ca numar de utilizatori



Romanii din Second Life au ajuns pe locul 15 in topul natiunilor ca numar de utilizatori. Acum doi ani, Romania Virtuala se clasa de-abia pe locul 31. Prin pozitia in clasament, Romania devanseaza tari cu un numar semnificativ mai mare de locuitori precum: China, Rusia sau India si ocupa locul 1 printre tarile din Europa de Est.

“Curba de adoptie a mediului 3D este foarte mare, in special in randul tinerilor care ajung sa stapaneasca foarte repede platforma. Statistica masoara strict utilizatorii care se conecteaza din Romania, pe baza IP-ului. La acestia se adauga si romanii care se conecteaza din strainatate (destul de multi dupa estimarile noastre). Utilizatorii unici sunt cei care s-au conectat in decursul lunii martie, numarul de conturi active fiind mult mai mare. Lansarea Virtual Bucharest si promovarea de care a beneficiat proiectul in media offline au contribuit semnificativ la acesta crestere”, a declarat Aura Tatu Business Developer Chase Corp.

La numai 5 luni de la deschidere, Virtual Bucharest a devenit cel mai popular land romanesc din Second Life. Cu un trafic mediu zilnic de 35.000 de utilizatori, Virtual Bucharest gazduieste si sustine antreprenorii romani care doresc sa-si promoveze produsele si serviciile pe platforma virtuala Second Life. Aproximativ 20% din traficul Virtual Bucharest este format din straini care vin sa viziteze sau sa faca cumparaturi in orasul virtual.

Fie ca sunt branduri exclusiv virtuale – Meghindo, 24 Shoo–Shoes, CIOF Architecture, Cartoon Kids, Noblesse Fashion, Baraka sau Builder’s Aids sau branduri reale, care folosesc platforma pentru capacitatile ei interactive – Kiss FM, Coca-Cola, blocuri.com, ServiceCasa.ro sau Rogalski Grigoriu Public Relations, toate acestea cauta in Virtual Bucharest trafic, expunere, vanzari si interactiune cu comunitatea.

Virtual Bucharest este un proiect lansat in decembrie 2008 care a inregistrat in primele 3 luni de la lansare un trafic mediu de 45.432. In luna decembrie 2008, Virtual Bucharest a intrat in reteaua Sister Cities care integreaza toate orasele reale care au o replica virtuala pe platforma Second Life.



Citeste si