12 August 2009

Producatorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit



Producatorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit azi dimineata, la Madrid, la varsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit publico.es, citat de Mediafax.ro.
Valeriu Lazarov a debutat la Televiziunea Nationala, fiind angajat al acesteia in perioada 1957-1968. A fost director general si consilier al televiziunii Telecinco din 1985 pana in 1994 si un celebru realizator al Televiziunii Spaniole in anii 1970.

Intors in Romania, Lazarov a revolutionat divertismentul TV in anii ’90, printr-o serie de productii precum “Surprize, surprize”, “Din dragoste” sau “Iarta-ma”.

"Un nume respectat in audiovizualul romanesc, Valeriu Lazarov a fost un om al detaliului si al lucrului binefacut. Este poate cel mai important promotor al modernizarii show-lui de televiziune de dupa 1989. Valeriu Lazarov lasa un gol imens in sfera divertismentului de televiziune din Romania si nu numai. Familia TVR este in doliu pentru ca a plecat dintre noi un profesionist de televiziune care a insemnat mult pentru Televiziunea Publica”, a declarat Alexandru Sassu, Presedinte-Director General al S.R.Tv.




Citeste si