13 Noiembrie 2009

Criza continua in media: Guardian News & Media concediaza 100 de angajati



Mai mult de 100 de posturi editoriale si comerciale din cadrul companiei Guardian News & Media vor fi eliminate, scrie guardian.co.uk.
Grupul britanic Guardian News & Media editeaza cotidienele Guardian, Observer si reteaua de site-uri guardian.co.uk. Compania are aproximativ 1700 de angajati. Concedierile vor fi realizate, in divizia editoriala, pe baza de renuntari voluntare si redistribuire a posturilor.

De asemenea, grupul va renunta la sectiunea saptamanala de tehnologie a Guardian si la trei suplimente lunare si doua sectiuni ale Observer. In urma schimbarilor, ziarul va economisi 2 milioane de lire sterline. Echipa editoriala a Observer va fi redusa la un nucleu de jurnalisti, urmand ca o parte din angajati sa se mute la Guardian si la guardian.co.uk.

Potrivit lui Tim Brooks, managing director al Guardian News & Media, veniturile companiei au scazut sub estimarea pesimista de 33 milioane lire sterline si organizatia si-a redus deja bugetele editoriale si comerciale cu 25 milioane lire sterline.



Citeste si