24 Februarie 2010

Facebook a depasit Google si Apple la inovatie



Reteaua sociala Facebook se afla pe prima pozitie in topul celor mai inovatoare companii, depasind Google si Apple, scrie The Telegraph.

Topul creat anual de Fast Company, o revista americana ce se axeaza pe domenii ca inovatia, tehnologia si continut digital, a cuprins aproximativ 50 de companii IT.

In urma cu un an Facebook nu se afla in top 10, ocupand doar pozitia 15. Compania a pozitionat compania pe prima pozitie inaintea unor companii ca Google, care ocupa a patra pozitie in acest an (fata de a doua pozitie), si inaintea Apple, care a inaintat pe a treia pozitie, datorita nivelurilor de dezvoltare si crestere.

"In prezent Facebook se afla la acelasi stagiu in care s-au aflat gigantii ca Google, Intel si Microsoft, destul de agili pentru a inventa viitorul, dar suficienti de rezistenti pentru a gestiona turbulente reale. Trebuie remarcat faptul ca Facebook a devenit o platforma folosita de peste 400 milioane de oameni si cu un ritm de crestere ridicat", scrie revista Fast Company.

Amazon, care ocupa a doua pozitie in acest an, a inregistrat un salt impresionant de aproximativ sapte pozitii. "Amazon reuseste sa se diversifice cu spiritul sau inventiv. Compania a generat in ultimul an venituri de 24 miliarde dolari provenite in mare parte din vanzarea de carti cu ajutorul cititorului digital Kindle. De asemenea, Amazon si-a extins serviciile de muzica, video si stocare a datelor", a mai anuntat revista.

In urma cu un an, start-up tehnologic Team Obama, care a construit campania online a actualului presedinte american Barack Obama, ocupa prima pozitie. Microsoft se afla pe pozitia 48 si a coborat aproximativ 14 pozitii fata de anul anterior, desi in ultimul an a lansat cea mai recenta versiune a sistemului sau de operare - Windows 7.

Twitter, care s-a bucurat de succes in ultimii doi ani, a reusit sa-si faca debutul in aceast top si ocupa pozitia 50.

Top 10 cele mai inovatoare companii

Companie Pozitia din 2009
1. Facebook 15
2. Amazon 9
3. Apple 4
4. Google 3
5. Huawei Nou intrata
6. First Solar 18
7. PG&E Nou intrata
8. Novartis Nou intrata
9. Walmart 33
10. HP 12



Citeste si