10 Martie 2010

Revista disidentilor de la Academia Catavencu se va numi Kamikaze



Revista lansata de jurnalistii care au plecat de la Academia Catavencu saptamana trecuta se va numi Kamikaze, potrivit unui comunicat postat pe site-ul catavencunou.ro.
“A fost lansat Programul Rabla pentru Ziare. Incepand de saptamana viitoare, catavencu fara moguli se numeste Kamikaze. Daca ati constatat ca vechea dumneavostra revista s-a umplut de rutina, paginile se deschid tot mai greu, are directia defecta si i-a fugit motorul, acum o puteti schimba prin Programul Rabla pentru Ziare. Cereti la toate chioscurile noul catavencu: revista Kamikaze”, se arata pe site-ul viitoarei reviste.

La inceputul lunii martie, o parte din echipa Academia Catavencu, inclusiv redactorul-sef Marius Bortea si fondatorul Mircea Toma, au parasit revista pentru a infiinta un nou titlu pe piata. Printre motivele invocate de cei care au plecat se numara presiuni editoriale si texte carora li s-a refuzat publicarea.

“In ultimul an au fost foarte multe presiuni editoriale la Academia Catavencu”, a spus Catalin Prisacariu, redactor sef adjunct al saptamanalului, unul dintre cei care a decis sa paraseasca redactia. “In anumite cazuri, presiunile au fost explicite, au ramas texte pe afara. Cele mai multe au fost recuperate si am reusit sa le publicam. Era o guerila interna la Academia Catavencu”, a adugat Prisacariu, pentru paginademedia.ro.



Citeste si