16 Noiembrie 2005

SIVECO Romania si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO au premiat jurnalistii pentru rolul fundamental jucat īn modelarea tinerei generatii

La sediul Comisiei Nationale a Romāniei pentru UNESCO, īn cadrul unui eveniment la care au participat oficialitati, personalitati culturale, ziaristi, prieteni ai scolii, au fost decernate premiile celei de-a doua editii a Premiilor Jurnalismului de Educatie, competitie desfasurata īn colaborare cu Fundatia pentru stimularea creatiei tehnico stiintifice si cu sprijinul SIVECO Romānia.
Cāstigatorii editiei din acest an sunt:

1. TELEVIZIUNE
Adrian Banuta, de la Societatea Romāna de Televiziune - TVR Cultural, pentru emisiunile "Citeste cu mine", "Corect" si anchetele culturale "Capidava, satul suspendat īn timp", "Refugiatii din fundul Galatiului si "scoala cu sase elevi"

2. RADIO
Elena Petrescu si Maria Stana de la Radio Romānia Cultural, sectiunea initiere, pentru proiectul "scoala pe ulita"

3. PRESA SCRISA
Dan Lupescu, de la Asociatia Culturala Pro Europa "Lamura", pentru colectia revistei "Lamura" si decupaje din presa scrisa despre "Lamura"
Melania Mandas Vergu, de la cotidianul Gāndul, pentru articolele publicate si suplimentul educational

4. CARTE , GRAFICA, FILM
stefan Marinescu, de la Societatea de Litere si Arte "Placeba" si Euro Generation Club Videle, pentru lucrarile "Parteneriate educationale comunitare", "Romanul adolescentului clar vazator", "Un comando īn imperiul fizicii" si "O filiera educationala neolationa īn Dublin".

SIVECO Romānia a acordat premii la toate sectiunile, īn valoare de 4.000 de euro.

"Acest eveniment urmareste sa īncurajeze doua categorii profesionale special si populate de foarte putini jurnalisti - caci e mult mai usor sa scrii sau sa faci emisiuni despre politica si fotbal -din pacate - decāt despre stiinta, tehnologie si educatie. Multumesc companiei SIVECO pentru ca face posibila acordarea acestor recompense pentru jurnalistii de educatie", a declarat domnul Alexandru Mironov, Presedintele juriului.


Viitoarea aderare la Uniunea Europeana pune problema alinierii sistemului de īnvatamānt la standardele europene, atāt īn ceea ce priveste continutului programelor scolare dar, mai ales a modului de implicare īn procesul de predare si īnvatare - activitati care calculatorul, tehnologia informatiei īn special, joaca azi un rol catalizator.
Īn domeniul proiectelor educationale, expertiza si entuziasmul specialistilor SIVECO Romānia au facut posibile adevarate actiuni de pionierat. Platforma de eLearning AeL, aleasa de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii drept coloana vertebrala a aplicatiilor software din cadrul programului de informatizare a scolii romānesti, asigura azi accesul liceenilor din toata Romania la cuceririle tehnologice ale secolului 21.

Peste 750.000 de elevi si profesori au astfel acces la materiale educationale de calitate, premiate si elogiate la nivel mondial. Lectiile AeL au primit recent premiul World Summit Award la sectiunea eLearning, plasānd Romānia īn elita proiectelor monidale de utilizarea IT&C īn educatie.

Despre SIVECO Romānia

Īnfiintata la īnceputul anului 1992, SIVECO Romānia SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romānia, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romānia īn tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Īntre actionarii SIVECO Romānia se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO Romānia detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat īn executia de proiecte informatice majore, implicānd dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

Īntre proiectele de succes derulate de SIVECO Romānia se situeaza īn zona eGovernment, incluzānd Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romānia, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Autoritatea Nationala a Vamilor si Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala. Printre cei mai mari clienti ai sai se numara companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.

SIVECO Romānia SA este certificata ISO 9001:2000, de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 īn lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care īl efectueaza.
Compania dezvolta cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori de software din īntreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum si cu integratori IT cum sunt HP, IBM si Bull.
SIVECO Romānia este membru a mai multe asociatii profesionale si de afaceri din Romānia, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitānd http://siveco.ro/.




Citeste si