2 Iunie 2010

Newsweek ar putea fi vanduta din cauza pierderilor



Thane Ritchie, directorul executiv al Ritchie Capital Management, si compania privata OpenGate Capital au anuntat ca vor lua in considerare oferta de preluare a revistei Newsweek dupa ce termenul limita pentru ofertanti s-a incheiat, scrie BusinessWeek.

Ritchie, care a incercat sa cumpere Sun-Times Media Group in urma cu un an, a declarat ca va face o oferta pentru revista detinuta de Washington Post. Andrew Nikou, reprezentant OpenGate, a declarat ca firma sa este interesata de Newsweek, desi a refuzat sa precizeze detaliile unei posibile oferte. OpenGate a cumparat in 2008 TV Guide pentru un dolar.

Interesul pentru preluarea Newsweek vine dupa ce compania a pierdut 44 milioane dolari din 2007 desi au fost facute reduceri de costuri. Tirajul revistelor generaliste ca Newsweek si Time a scazut dramatic dupa ce consumatorii acceseaza stirile online.

Newsweek a avut pierderi de 2,3 milioane dolari in primul trimestru din acest an, dupa ce veniturile au scazut cu 31%, la 29,4 milioane dolari.

Newsweek a redus cheltuielile cu 38% in primul trimestru, la 30,8 milioane dolari, in mare parte prin reducerea garantiilor de tiraj pentru companiile de publicitate de la 2,6 milioane la 1,5 milioane.



Citeste si