16 Iunie 2010

Murdoch vrea sa cumpere BSkyB pentru 11,5 mld. dolari



Grupul media News Corp a facut o oferta in valoare de 7,8 miliarde lire sterline (11,5 miliarde dolari) pentru o participatie de 61% in cadrul companiei de televiziune prin satelit Brittish Sky Broadcasting Group, scrie The Wall Street Journal.
Cele doua companii inca nu au stabilit termenii preluarii. News Corp a marit oferta de la 675 penny per actiune la 700 penny, insa BSkyB a anuntat ca pretul propus este prea mic. De asemenea, compania britanica de televiziune a anuntat ca ar accepta o oferta de peste 800 penny per actiune.

News Corp detine in prezent o participatie de 39,1% in cadrul BSkyB.

Preluarea companiei de televiziune prin satelit ar putea marca patrunderea News Corp in segmentul abonamentele de televiziune si un avantaj important in cele mai de succes operatiuni ale News Corp.

In urma cu o luna, grupul media News Corp, detinut de Rupert Murdoch, a anuntat ca vrea sa foloseasca capital in valoare de 8,2 miliarde dolari, iar aceasta oferta reprezinta motivul pentru care a fost ceruta suma investitorilor.

BSkyB a construit in ultimii ani servicii precum televiziune de inalta definitie, video la cerere si acces la internet. Analistii sustin ca achizitia News Corp ar putea beneficia de investitiile facute de BSkyB.

Board-ul BSkyB, care este condus de James Murdoch, fiul lui Rupert Murdoch, a creat un comitet de directori care sa supervizeze procesul de ofertare.



Citeste si