14 Octombrie 2010

Top Cover: Cele mai bune coperti ale revistelor din ultima saptamana



Vezi cu ce titluri deschid cele mai relevante reviste din lume care trateaza si subiecte economice: cele mai interesante coperti ale revistelor monitorizate de Wall-Street.ro

The Economist: Grow, dammit, grow!

Cresterea economica ar putea depinde de reforme structurale in aceeasi masura cu o politica macroeconomica prudenta, sustine cover storyul The Economist. Cresterea economica globala de 4,8%, anuntata de Fondul Monetar International pentru anul acesta ascunde o serie de probleme. Printre ele se numara discrepanta dintre viteza marilor economii emergente si incetineala tarilor bogate.

Time: An American Journey

Reporterul Joe Klein de la revista Time a strabatut cele 12 state americane intr-o incercare de a vedea despre ce vorbesc oamenii. A descoperit ca alegatorii sunt de cele mai multe ori mai elocventi si mai candizi decat politicienii care urmaresc sa le atraga voturile.

New Yorker: Shelved

Revista New Yorker are pe coperta desenul “Shelved”, realizat de Roz Chast. Intr-un text de opinie numit “Writing and Winning”, Adam Gopnik vorbeste despre premiile Nobel. Castigatorul de anul acesta al premiului Nobel pentru literatura, Mario Vargas Llosa, este “tipul de scriitor care ar trebui sa primeasca acest premiu: unul cu un palmares de romane apreciate (Conversatie la catedrala, Matusa Julia si condeierul) si un simt de responsabilitate sociala (a candidat si din pacate a pierdut in cursa pentru presedintia Peru), ca sa nu vorbim despre viata sa personala intensa, care include pocnirea unui alt laureat, Gabriel Garcia Marquez, intr-un incident care avea legatura cu doamna Vargas Llosa”.

BusinessWeek: What Amazon Fears Most

Articolul de deschidere din BusinessWeek este o radiografie a Quidsi, compania parinte a Diapers.com, care a livrat anul trecut scutece in valoare de 180 milioane dolari catre 20 de state din lume.

Bloomberg Markets: Hedge Funds Fight Back

Dupa pierderi de mai bine de 50% in 2007 si 2008, Cliff Asness, managerul AQR Capital Management, isi infiinteaza noi fonduri de hedging si mutuale, scrie revista Bloomberg Markets.



Citeste si