24 Noiembrie 2010

Revista blogurilor de business: Cele mai importante subiecte ale zilei



Citeste aici care sunt cele mai interesante subiecte de business tratate de bloggeri astazi.

• BusinessDay face o analiza asupra productiei auto autohtone in comparatie cu cea la nivel mondial. "Datele APIA citate de Mediafax arata ca in primele 10 luni din acest an, productia auto a Romaniei a totalizat 290.504 vehicule, cifra cu 18,7% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pentru intreg anul 2010 productia va ajunge la aproximativ 350.000 de vehicule, cu peste 50.000 mai multe decat in anul anterior".

• Razvan Pascu despre o oferta turistica mai neobisnuita: "Petrece Ziua Romaniei pe partiile din Austria". Oficiul de Turism din regiunea Kaprun promoveaza partiile austriece catre romani, etaland motivele pentru care ar trebui sa le aleaga: preturi bune, peisaje deosebite, civilizatie occidentala, dar si trupe romanesti care vor concerta de Ziua Romaniei.

• De pe riscograma.ro aflam care este lectia irlandeza pentru romani. "Abia salvata Irlanda, tara cu o data si jumatate din economia Romaniei si doar un sfert din populatie, a ajuns cartoful fierbinte de care depinde soarta euro".

• Logec.ro scrie despre lucrarea rezumativa a lui Michael Bordo cu privire la istoria bancilor centrale, ce ar trebui citita "la pachet" cu "Ce le-a facut Statul banilor nostri", de M. N. Rothbard. "Tocmai din acest motiv recomand la pachet Murray Rothbard - citirea istoriei trebuie insotita de pregatirea teoretica, altfel nu am facut nimic".

Dan Popa scrie despre profesiile de risc acceptate sau nu de companiile de asigurari. "Pentru o firma de asigurari, riscurile carora trebuie sa le faca fata sunt multe. De la fractura banala si pana la incendii/inundatii/cutremure, riscul trebuie evaluat si cuantificat cu precizie econometrica".



Citeste si