3 Decembrie 2010

Lagardere ia in considerare vanzarea licentei Elle



Grupul francez Lagardere, liderul mondial pe segmentul reviste, ia in considerare vanzarea unui anumit procent din cele 212 de titluri internationale, inclusiv a brandului principal Elle, informeaza Brandrepublic.

Lagardere poarta “discutii informale” cu publisherii internationali Hearst si Bauer in incercarea de a-si reduce numarul de branduri globale.

Un purtator de cuvant al grupului francez a declarat ca Lagardere intentioneaza sa vanda un procent din cele 212 reviste internationale pe care le detine in 45 de tari.

“Purtam discutii informale cu o serie de publisheri in legatura cu business-ul international de reviste. Obiectivul il reprezinta reducerea costurilor ca urmare a crizei economice si a situatiei dificile din industria de publicitate. Este dificil sa pastrezi o dimensiune corecta a business-ului pentru a fi competitiv in climatul actual”, au precizat oficialii Lagardere.

Cu toate acestea, grupul francez a subliniat faptul ca intentioneaza sa pastreze controlul editorial al revistei Elle. “Elle este un brand deosebit, cu o prezenta internationala si 43 de editii. Grupul doreste sa pastreze controlul editorial asupra acestei reviste”, afirma purtatorul de cuvant al companiei.



Citeste si