10 Decembrie 2010

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Wall-Street.ro va prezinta cele mai importante subiecte ale zilei tratate de ziarele de astazi.

Evenimentul Zilei: A vrut Iliescu sa opreasca executia Ceausestilor?

"Dilema. Pe 25 decembrie 1989, Ion Iliescu ar fi semnat un act de comutare a sentintei date in procesul Ceausestilor", scrie in deschidere Evenimentul Zilei. Din articol aflam ca documentul, desi nu poarta insemne oficiale, arata ca orice decret semnat in perioada respectiva de Ion Iliescu.

Tot de pe prima pagina luam pulsul vremii in intreaga tara. "Romania, sub zapada de astazi"- ne avertizeaza EvZ. "De azi, iarna isi intra in drepturi, iar temperaturile scad la valorile normale pentru decembrie".

Citim aici si despre posibilitatea retragerii a lui Marko Bela, care astazi anunta daca mai candideaza sau nu la sefia UDMR. "Dupa 17 ani de la conducerea formatiunii, el inclina sa faca pasul inapoi".

EvZ mai scrie si despre acordarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului. "Viitoare mame dispuse, sa sacrifice sanatatea pruncilor".

Adevarul: China, in razboi cu Nobel si in Romania

"Presiuni. Beijingul a convins 19 tari sa boicoteze ceremonia de la Oslo. Nu si Romania" aflam din Adevarul. Potrivit cotidianului, acordarea Premiului Nobel pentru Pace disidentului Liu Xiaobo risca sa afecteze relatiile Chinei cu Occidentul. Ceremonia are loc azi, la Oslo, in Norvegia.

Tot de pe prima pagina aflam vesti prosti. "Fratia tutunului incinge inflatia: scumpirea tigarilor a fost provocata nu numai de marirea accizei si a TVA, ci si de o intelegere oneroasa intre marii procesatori de tutun, crede Consiliul Concurentei".

De pe prima pagina a ziarului citim comentariul lunar al lui Dinu Patriciu, patronul holdingului de presa, intitulat "Putem fi impreuna".

Financiarul: Desfiintarea Aeroportului Baneasa, o afacere imobiliara de 300 mil. euro in Otopeni

"Ministerul Transporturilor a anuntat ca vor fi mutate pe Aeroportul Henri Coanca toate cursele low cost (pret reduse - n. red.) din Baneasa. Aeroportul din Otopeni va trebui extins cu 600 hectare. Aceasta intentie va declansa speculatii imobiliare in zona, asa cum s-a intamplat in 2008 in sudul Capitalei", scrie Financiarul in deschiderea editiei de astazi.

Tot de pe prima pagina aflam ca anuntul prezidential de incepere a crizei a schimbat trendurile (tendintele - n. red.) presei". Astfel, potrivit Financiarul, audientele televiziunilor au urcat vertiginos, pe cand vanzarile cotidienelor au scazut dramatic.

Citim aici si despre un studiu Transparency International, potrivit caruia suntem primii la coruptie in Europa. "O situatie similara se ma intalneste in Senegal si Venezuela".

Romania libera: Lectia Sadu pentru iesirea din criza

"Lectia Sadu pentru iesirea din criza. In urma cu peste o suta de ani, sibienii si-au construit propria hidrocentrala si au relansat astfel industria locala", scrie Romania libera pe prima pagina.

Bugetul pentru 2011 nu arata atat de negru pentru unii. "Parlamentul si unele ministere nu trebuie sa stranga cureaua in 2011. Austeritate cu masini noi si prime de vacanta" au aflat jurnalistii de la Romania libera.

"Acuzatii. Seful Parchetului Judecatoriei Sibiu a fost trimis in judecata pentru luare de mita, fals in inscrisuri si trafic de influenta" mai titreaza cotidianul pe prima pagina.

Curierul National: Cat veti plati in 2011 pentru polita RCA?

Curierul National face astazi o analiza asupra costurilor pe care le va presupune polita RCA in 2011. "Asiguratorii au anuntat ca tarifele la asigurarea obligatorie auto vor mai fi reduse anul viitor".

Tot de pe prima pagina aflam ca "Fiscul vrea sa ne umble si prin portofolii. ANAF discuta cu societatile de brokeraj si CNVM o procedura prin care sa acceseze direct informatiile privind portofoliile de actiuni ale debitorilor aflati in executie silita".

In plus, Curierul National ne mai informeaza ca din data de 17 decembrie Vodafone si Cosmote vor incepe vanzarea de iPhone 4. "Orange Romania isi pierde astfel statutul de distribuitor exclusiv al terminalelor Apple".



Citeste si