21 Februarie 2011

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Afla ce scriu astazi ziarele pe prima pagina.

Financiarul: OUG 50 - BCR revine la dobanda interna, CEC si Raiffeisen ii lasa pe clienti sa aleaga

"Cea mai mare banca nu mai aplica prevederile impuse de aceasta ordonanta pentru contractele anterioare lunii iunie 2010", scrie Financiarul pe prima pagina. Aflam aici ca banca a anulat actele aditionale impuse de OUG 50 contractelor de credit semnate pana la data de 21 iunie 2010 si intrate in vigoare in septembrie 2010 prin aprobare tacita.

Tot de pe prima pagina aflam ca in plina recesiune, guvernul a alocat 600 de milioane de euro pentru cheltuieli neprevazute. "Raportul detaliat al Curtii de Conturi arata cum in plina criza s-a dispus discretionar prin hotarari de guvern peste 700 de milioane de euro, rezultate prin majorarea de peste 20 de ori a Fondului de rezerva bugetara".

Financiarul scrie ca finalizarea A2 se prelungeste cu un an. "Receptia tronsoanelor Cernavoda-Medgidia, Medgidia-Constanta si Centura Constantei se va face in 2012, desi acestea ar fi trebuit date in folosinta in acest an".



Adevarul: Cumetrii interlope la nivel inalt

Adevarul scrie astazi pe prima pagina despre cazul Bercea Mondial: 119 dosare, nicio condamnare. "Bercea Mondial, interlop cunoscut in toata tara dupa ce s-a inrudit cu nume importante din politica si din justitie, a ajuns ieri dupa gratii. El este acuzat de tentativa de omor asupra unui nepot".

Tot de aici aflam ca Romania si Grecia sunt singurele state membre ale UE care inca se afla in recesiune. "Pentru a iesi din recesiune, tara trebuie sa inregistreze crestere economica doua trimestre consecutiv. Aceasta performanta a fost atinsa de tarile UE in ultima parte a anului trecut, mai putin de Grecia si Romania".

"Securistii" lui Ghaddafi, instruiti de KGB-istii care au activat in Romania, mai scrie Adevarul, intr-un articol despre cum colonelul libanez si-a adunat mercenari din Sudan si Pakistan pentru a pune capat revoltelor care au cuprins intregul stat pe care-l conduce.

Gandul: Milionarul Teseleanu, garantat Mircea Basescu

"Averile oficiale ale multora dintre vamesii din Constanta ridica semne de intrebare, existand contradictii flagrante intre bunurile trecute in documente si venituri", scrie Gandul, intr-un articol despre cum vamesul milionar Iulian Teseleanu este aparat de prietenul sau, Mircea Basescu.

Tot de pe prima pagina aflam cum i-a imbogatit Fondul Proprietatea pe politicienii curajosi. "Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, este de parere ca banii obtinuti prin achizitia de actiuni FP inainte de listarea fondului la Bursa de Valori Bucuresti par acum ca fiind usor facuti, dar investitia in actiuni FP presupunea un anumit risc, in urma cu 1-2 ani".

"Boagiu: pentru autostrada Comarnic-Brasov sunt buni si banii chinezesti", mai titreaza cotidianul.

Romania libera: S-ar fi putut naste inca 22 milioane de romani

"Numarul intreruperilor de sarcina care au avut loc intre 1958 si 2008 este mai mare decat populatia actuala a Romaniei", scrie Romania libera pe prima pagina, intr-un articol despre cum a ajuns Romania sa aiba 22 de milioane de avorturi.

Tot de pe prima pagina aflam ca disputele pe drepturi de autor au blocat Nadlac-Sibiu. "Firma care a facut studiile de fezabilitate pentru trei dintre cele patru tronsoane de autostrada sustine ca acestea nu i-au fost platite de catre Compania de Autostrazi si ca urmare a blocat licitatiile in justitie".

"Masacru in Libia. Se clatina si Ghaddafi", mai scriu jurnalistii de la Rl, intr-un material despre tulburarile de strada din Libia.





Curierul National: Codul Muncii, intre fumigene sindicale si normalitate

"Contractul colectiv unic la nivel national a fost scos din ultima varianta a proiectului Codului Muncii", anunta Curierul National pe prima pagina.

Tot de aici aflam ca drumurile care duc spre obiective turistice vor avea prioritate la reparatii. "Ministerul nu dispune anul acesta de resurse pentru a finaliza toate lucrarile de alimentare cu apa".

Ziarul mai scrie ca analistii straini sunt optimisti fata de evolutia economiei romanesti. "Romania este pe locul al patrulea in Europa Centrala si de Est in privinta perspectivelor".



Citeste si