17 Februarie 2015

Aplicatii extrem de utile care nu trebuie sa iti lipseasca de pe smartphone sau tableta



Intr-o lume in care aplicatiile ajung sa ne guverneze activitatea zilnica, exista si un numar de astfel de programe care nu trebuie sa iti lipseasca de pe smartphone sau tableta. Noi am alcatuit o lista de aplicatii care consideram ca sunt utile indiferent de situatie. Cum ti se par?

1. Tinfoil for Facebook - Bun venit, Facebook de altadata!

Daca aplicatia oficiala Facebook iti da batai de cap, mai ales dupa ce te obliga sa instalezi si Messenger, atunci trebuie sa iei in calcul si Tinfoil for Facebook, o aplicatie cu o interfata similara cu Facebook de altadata si care functioneaza fara probleme pe mai toate dispozitivele. Unde mai pui ca aplicatia ocupa si destul de putin spatiu si nu are nevoie de atat de multe informatii de pe device-ul pe care il folosesti – deci un plus la capitolul “privacy”.

Mai mult decat atat, sunt destul de multi utilizatori care sustin ca aplicatia Messenger, pe care Facebook te forteaza sa o instalezi ca sa poti utiliza serviciul de mesagerie, consuma destul de multa baterie, ceea ce scade considerabil autonomia terminalului mobil.

Singura problema pe care am identificat-o este ca ea nu poate trimite alerte in timp real in functie de cine te cauta, ci vei fi nevoit ori de cate ori ai ceva de cautat sau de verificat sa o accesezi. Daca stam mai bine sa ne gandim acest lucru poate fi chiar un avantaj, mai ales pentru ca foarte multa lume petrece extrem de mult timp pe reteaua de socializare.

Aplicatia este gratuita si o poti descarca pentru Android (Google) de aici.


2. Maps with Me - harti offline precise

Chiar daca cea mai populara aplicatie de harti si ghidare in trafic ramane Google Maps, Maps with Me poate fi un instrument extrem de util cand vine vorba de utilizarea hartilor mai ales in modul offline. Dotata cu posibilitatea de a identifica mai usor adresele sau numarul blocului in functie de GPS, Maps with Me este fara indoiala cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de utilizarea de harti fara a fi conectat la Internet.

Aplicatia este disponibila gratuit pe Android si iOS.

Noi zicem ca merita!


3. Feedly, sau cum poti sa te informezi din mers

Feedly a devenit rapid una dintre cele mai populare aplicatii din magazinele virtuale ale Apple si Google. Este in momentul de fata, fara indoiala, cea mai complexa aplicatie destinata culegerii de informatii si stiri de pe cele mai mari site-uri intr-un mod care sa iti permita sa gestionezi singur ce vrei sa citesti si cum vrei sa fii informat.

Feedly are si o versiune premium, care ofera posibilitatea utilizatorilor sa caute mai usor in continutul disponibil, insa exista si versiune gratuita pe care o gasesti in momentul de fata disponibila pentru Android si iOS.


4. AIMP, un player muzical extrem de intuitiv

Un bun inlocuitor pentru Winamp pe PC a devenit AIMP, un program mult mai intuitiv decat celebrul player muzical dezvoltat de catre Nullsoft. Un grup de dezvoltatori rusi a lansat AIMP, solutie care a fost transpunsa si pe dispozitivele mobile si care ofera functii variate de auditie a melodiilor preferate, dar mai ales este extrem de usor de utilizat si ocupa foarte putin.

AIMP este disponibil momentan doar pentru utilizatorii Android si poate fi descarcat de aici.


5. Bluelight Filter - pentru ochi mai relaxati

O aplicatie foarte utila pentru utilizatorii care folosesc mult telefonul sau tableta este Bluelight Filter, o aplicatie care schimba nuanta de culoare a ecranului de pe dispozitiv, dandu-i o tenta usor rosie, care relaxeaza ochiul uman. Este cunoscut faptul ca lumina albastra a ecranului devine obositoare pentru ochi, mai ales cand utilizezi acest dispozitiv pentru mai mult timp.

Prin intermediul Bluelight Filter poti seta intensitatea de culoare rosie.

Pe langa Blue Light Filter mai exista si alte optiuni in magazinul virtual al Google, dar si in AppStore.


6. Virtual Cards - tine cardurile de fidelitate intr-un singur loc

Virtual Cards, aplicatie dezvoltata de catre Active Soft SRL, este probabil una dintre cele mai utile aplicatii realizate de catre romani in acest an. Chiar daca se afla in dezvoltare inca din urma cu doi ani, Virtual Cards a devenit rapid una dintre cele mai apreciate printre utilizatorii din Romania.

Concret, aplicatia isi propune sa gestioneze mult mai usor numarul de carduri de fidelitate pe care le detii. Virtual Cards este gratuita si poate fi descarcata atat din Google Play cat si din AppStore

Afla Cine se afla in spatele VirtualCards si cum functioneaza una dintre cele mai utile aplicatii pentru smartphone si tableta in 2015


7. Brain Wars, antreneaza-ti mintea!

Cand vine vorba de aplicatii utile trebuie sa ne gandim si la aplicatii care pot lua locul cu brio joculetelor care dau dependenta. Daca vrei sa iti tii mintea ocupata atunci incearca Brain Wars, o aplicatie care chiar iti pune mintea la contributie. Poti juca online cu jucatori din intreaga lume, cu prietenii de pe Facebook sau Google+, dar te poti si antrena separat pentru a-ti depasi limitele.

Incearca-l! Este gratuit si sigur te va ambitiona sa iti depasesti limitele.

Il poti descarca pentru Android de aici si pentru iOS de aici.


8. DuoLingo - invata mai usor limbi straine!

Chiar daca nu este o aplicatie chiar noua, ramane una dintre cele mai utile. Astfel, daca vrei sa iti perfectionezi cunostintele de limbi straine sau poate esti autodidact si te ambitionezi sa inveti de unul singur o limba straina atunci DuoLingo este exact ce iti trebuie.

Ai posibilitatea sa inveti dintr-o multidudine de limbi straine si sa iti dezvolti cunostiintele lingvistice printr-o serie de teste de limba foarte utile.

Merita incercat! Gasesti aplicatia DuoLingo atat pentru Android, iOS cat si Windows Phone si este complet gratuita.




Citeste si