De cate ori nu v-ati aflat in fata unei case dintr-un magazin sau farmacie si ati fost intrebat daca detineti un card de fidelitate si dintr-o data ati constatat ca numarul de astfel de carduri ingreuneaza considerabil portofelul? Ei bine mai multi tineri s-au gandit sa dezvolte aplicatia VirtualCards care vine in sprijinul utilizatorilor de smartphone si tableta care isi doresc sa scape de portofelul voluminos.

Proiectul, care a necesitat circa doi ani de pretestare pana la a fi pus la dispozitie publicului larg, a fost dezvoltat de catre echipa de programatori si dezvoltatori de business, coordonati de managerul de proiect, la care se adauga persoane din managementul companiei si al grupului NCH, din care Active Soft face parte.

“Ideea s-a nascut in urma unor discutii intre colegi, privind numarul mare de carduri din portofel. Tehnologia smartphone-urilor patrunsese pe piata, asa ca unica concluzie era o aplicatie, care a capatat viata sub numele de VirtualCards. Ne-a inspirat potentialul unei astfel de aplicatii si noutatea, atat pentru publicul roman, cat si pentru grupul Active Soft, dezvoltator si administrator al unui semnificativ grup de site-uri romanesti. (…) Pe parcursul proiectului s-a abordat tehnica organizarii de echipe flexibile, in functie de obiective. Este greu de spus exact cati oameni au lucrat efectiv si ar fi nedrept sa nu mentionez pe cineva, atat timp cat fiecare a adus un aport important la aceasta realizare”, a declarat Sorin Mitran, project manager al proiectului VirtualCards.

Potrivit lui Sorin Mitran, dezvoltarea Virtual Cards a necesitat doi ani de munca, marcati de incertitudini, bucurii, succese, dar despre care spune ca au trecut foarte rapid. “Pe parcurs aplicatia a avut mai multe optimizari. Ultimul update este foarte “cald”, decembrie 2014 si include imbunatatiri semnificative. Una dintre noutati este sectiunea cupoanelor de reduceri. Utilizatorul beneficiaza de discounturi generoase la diferite produse si servicii. Cupoanele de reduceri sunt afisate pe telefon. Persoana trebuie doar sa prezinte seria cuponului la casa de marcat a comerciantului. In acelasi timp venim si in sprijinul comerciantului, ce are posibilitatea sa prezinte instant oferta sa de cupoane clientilor sai. (…) O alta facilitate a utilizatorului este posibilitatea de a isi crea lista de cumparaturi, consultand promotiile desfasurate in diversele magazine. Utilizatorul rosteste sau tasteaza numele produsului si instant i se afiseaza cele mai bune oferte ale comerciantilor aflati in apropierea sa”, a mai punctat Mitran.

Care este rolul aplicatiei VirtualCards si cum se monetizeaza?

Conform dezvoltatorilor, scopul aplicatiei VirtualCards este acela de a usura stilul de viata al cumparatorilor, de a informa publicul despre oferte si promotii. “Folosind aplicatia VirtualCards utilizatorii au la indemana cardurile de fidelitate in propriul telefon. Mai mult, aplicatia ii pune pe acestia intr-o relatie apropiata pe comerciant si cumparator, prin aceasta noua punte de comunicare. Este un concept de tip Win-Win, beneficiile fiind de ambele parti”, a mai spus Sorin Mitran, care sustine ca monetizarea aplicatiei vine din relatia de parteneriat, ce se stabileste cu comerciantii.

Potrivit acestuia aplicatia va ramane gratuita pentru utilizatori. “Daca la inceput eram increzatori, acum suntem siguri. Punem la dispozitia partenerului nu doar listarea lui in aplicatie, ci o intreaga platforma de marketing si comunicare cu un set complet de instrumente de fidelizare: statistici si feedback, cupoane, notificari, sms, newsletter, oferte s.a. In concluzie, credem noi, unul dintre cele mai puternice instrumente de marketing modern. Astfel, totul poate fi gestionat autonom pentru o stransa relatie cu propriii clienti.

Cum functioneaza aplicatia VirtualCards?

Aplicatia VirtualCards este disponibila momentan doar pentru utilizatorii Android si iOS (Apple) si practic pentru a fi instalata este nevoie de accesarea magazinelor virtuale ale celor doua platforme: Google Play, respectiv App Store.

O data instalata, aplicatia este extrem de intuitiva si permite utilizatorului sa isi adauge in lista cardurile deja disponibile de la partenerii afiliati VirtualCards sau le ofera posibilitatea acestora sa isi adauge in lista orice card de fidelitate este oferit de catre un partener. Totodata, utilizatorii au posibilitatea de a verifica si ofertele partenerilor si de a pune in cosul de cumparaturi produsele dorite.

VirtualCards, pe Windows Phone?

Desi dezvoltatorii nu se ingramadesc sa publice aplicatii si pentru sistemul de operare mobil al Microsoft, Sorin Mitran sustine a nu exclude o versiune si pentru Windows Phone. “Am constatat si noi o cerere in crestere pentru utilizarea aplicatiei pe platforma Windows. Avand in vedere principiul nostru “nu este important ce iti doresti tu, ci ce isi doresc clientii sau partenerii tai“, avem in vedere aceasta dezvoltare pentru anul in curs. Suntem in continuu proces de analiza a dorintelor clientilor nostri si incercam sa reactionam prompt”, a mai aratat Mitran.

In ceea ce priveste asteptarile pentru aplicatie, dezvoltatorii VirtualCards se asteapta sa fie de cat mai multe ori descarcata. “Ca sa vorbim de cifre, ne asteptam sa strangem circa 300.000 de utilizatori in urmatoarele 3 luni si cei mai importanti 300 comercianti pe fiecare categorie de produse”, a mai aratat project managerul VirtualCards.

Ce proiecte mai are in lucru Active Soft?

Pe langa aplicatiile existente Active Soft are in dezvoltare o aplicatie dedicata exclusiv comerciantilor, care va simplifica procesul de identificare a utilizatorilor veniti cu cardurile de fidelitate.Programari la saloane este o aplicatie dezvoltata recent de Active Soft. Te programezi cand vrei la orice salon, de oriunde, direct de pe telefon. Totodata, aplicatia Povesti, creata in parteneriat cu Orange Romania, vine in intampinarea parintilor cu o colectie de povesti ilustrate, cu animatii interactive, citite de actori profesionisti si ajuta copii sa-si dezvolte vocabularul, imaginatia si inteligenta in lumea povestilor nemuritoare si a basmelor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri