10 Aprilie 2014

Radu Mazare, in arest. Un parlamentar este vizat in acest dosarul "Mita de 175.000 de euro"



Un parlamentar ar fi vizat in dosarul in care au retinuti primarul Constantei, Radu Mazare, si cel care i-a dat mita acestuia, au declarat, potrivit Mediafax, surse judiciare.

Sursele citate nu au mentionat numele parlamentarului, dar au explicat in schimb ca, urmare a faptului ca in dosar este vizat si acesta, propunerile de arestare preventiva vor fi judecate de instanta suprema.

Primarul Constantei, Radu Mazare, este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda", pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatie si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazare, in arest

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza, intr-un comunicat de marti seara, ca Radu Mazare este urmarit penal pentru luare de mita, iar Avraham Morgenstern, "reprezentant al unei societati comerciale", pentru dare de mita.

Cei doi au fost retinuti si vor fi prezentati, miercuri, instantei supreme, cu propunerea de arestare preventiva, a mai precizat sursa citata.
Potrivit ordonantelor de retinere, la inceputul anului 2011, primarul Radu Mazare a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social "Henri Coanda", aprobat prin hotarare a Consiliului Local al Municipiului Constanta.

Pe fondul demararii acestui proiect, sustin anchetatorii, Avraham Morgenstern, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei ce urma a fi organizata.

"Astfel, in cursul anului 2011, (Morgenstern - n.r.) i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala in materie penala", arata DNA.



Citeste si