4 August 2014

Tariceanu critica PNL: E departe de electoratul liberal; s-a aliat cu principalul adversar



Calin Popescu-Tariceanu a declarat, sambata, in cadrul discursului tinut in fata Congresului PLR (Partidul Liberal Reformator), ca PNL este in acest moment departe de electoratul liberal si de romani si ca si-a parasit ideologia prin alierea cu "principalul adversar politic".

„Ceea ce nu au reuºit sa faca comuniºtii sau Securitatea, a reuºit o mana de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de romani, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovada acest partid 139 de ani”, a spus Tariceanu, mentioneaza Mediafax.

El a menþionat ca a asistat in cateva luni la cele mai multe tradari din perioada postdecembrista. „PNL a ieºit de la guvernare, a tradat mai bine de jumatate din electoratul roman, ºi-a parasit ideologia ºi s-a aliat in final cu principalul adversar politic”, a spus Tariceanu.

El a aratat ca au existat nenumaraþi traseiºti politici in Romania ultimilor 25 de ani, dar ca mai rar a intalnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certa ºi emblematica ideologie. „Sunt mahnit pentru PNL, dar azi, pe de alta parte, sunt extrem de bucuros pentru ca acum cinci luni eram singur, anunþand un nou proiect politic, PLR”, a spus Tariceanu.

Potrivit lui Tariceanu, candidatura sa la preºedinþia PLR, cat ºi a Romaniei, este o provocare pentru persoana sa, cat ºi pentru partid. Tariceanu a vorbit ºi despre proiectele sale de preºedinte ºi de þara.

„Romania are nevoie de un nou proiect politic, de o noua viziune. Romania trebuie sa ajunga a ºaptea putere a Europei”, a susþinut Tariceanu. El a mai aratat ca este nevoie de o reforma a statului.

„Trebuie sa asiguram ca partid, ºi eu ca preºedinte, ca veþi fi trataþi corect de catre stat, de catre Guvern sau de catre patroni. Acesta este þelul meu, o bunastare bazata pe munca, pe efort, pregatire, profesionalism”, a spus Tariceanu. Sambata, in cea de a doua zi a Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), urmeaza sa fie aleascc conducerea formaþiunii.

In prima zi a Congresului PLR a fost adoptat Statutul partidului. Vineri, la deschiderea lucrarilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR și PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea și, respectiv, Daniel Constantin.



Citeste si