8 Septembrie 2014

Traian Basescu: Marea Neagra, cu importanta deosebita pentru securitatea euroatlantica in documentele NATO



Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, dupa Summit-ul NATO, la Newport, ca Marea Neagra este evidentiata in documentele reuniunii ca avand o importanta deosebita pentru securitatea euroatlantica, aceasta fiind un obiectiv al Romaniei care a fost atins.

Seful statului a spus, in declaratia de presa sustinuta dupa Summit-ul NATO, ca Marea Neagra este evidentiata in documentele reuniunii cu o importanta deosebita pentru securitatea euroatlantica, noteaza Mediafax. "In sustinerea acestui obiectiv, am argumentat cu cercul de conflicte inghetate din jurul Marii Negre", a spus presedintele Traian Basescu.

El a mentionat ca Romania a sustinut ca aceste conflicte inghetate pot fi activate pe rand sau concomitent. "Argumentul nostru in discutiile cu strategii si politicienii statelor membre a fost ca aceste conflicte inghetate pot fi activate pe rand sau toate odata", a spus Traian Basescu.

Traian Basescu a aratat ca tarile din zona Marii Negre sunt state partenere ale NATO, ale caror destabilizare poate avea consecinte in legatura cu statele membre Aliantei din flancul estic.



Citeste si