15 Noiembrie 2014

ACL cere Guvernului ordonanta de urgenta pentru prelungirea programului de votare



Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca ACL solicita emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa fie prelungit programul de votare la sectiile din tara si din strainatate, folosind un precedent din 2012 de la referendum.

Predoiu a declarat ca Guvernul are baza constitutionala necesara prin care sa emita o ordonanta de urgenta pentru prelungirea programului de votare la sectiile din tara si din strainatate. El a mentionat ca o astfel de ordonanta a fost emisa si in anul 2012, cand Curtea Constitutionala a precizat ca un scrutin de consultare populara se poate desfasura si pe parcursul a doua zile.

Prim-vicepresedintele PDL a mentionat ca ora pana la care sa ramana deschise sectiile de votare ar putea fi stabilita de Guvern, care in circa doua ore poate emite ordonanta de urgenta. Predoiu a mentionat ca aceasta ar fi singura solutie pentru prelungirea programului de votare, dupa ce BEC a respins solicitarea ACL de prelungire a programului de vot.



Citeste si