25 Decembrie 2014

Presa franceza: Klaus Iohannis isi doreste doua mandate de presedinte



Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei franceze L'Express, ca isi doreste sa ramana in functie doua mandate, pentru avea timp sa isi indeplineasca proiectele, enumerand, ca prioritati, combaterea coruptiei, reformarea sistemelor medical si educational, transmite Mediafax.

Intrebat care sunt proiectele prioritare, Klaus Iohannis a raspuns: "In primul rand trebuie sa combatem coruptia si sa facilitam eforturile in acest sens. Pe plan institutional, trebuie sa implementam noi proceduri, mai simple si mai transparente, in privinta modului in care sunt alesi parlamentarii, a modului de infiintare a partidelor politice si a finantarii acestora".

"De asemenea, vreau sa lansez dezbateri publice ample pe teme din sistemul de sanatate si din educatie. In prezent, in Romania, dezbaterile au loc doar in cadrul partidului care aplica un proiect de reforma. Iar cand partidul respectiv pierde puterea, succesorul sau incearca sa anuleze tot ce s-a facut. Daca se vrea cu adevarat reformarea sistemului public, deciziile trebuie sa faca obiectul unui consens politic si trebuie acceptate de toate partidele mari", a adaugat Iohannis.

Iohannis: “Lucrurile nu se pot schimba in patru-cinci ani. Imi doresc sa raman la putere doua mandate"

Reporter: Va fi suficient un mandat pentru a duce la indeplinire aceste proiecte? "Este vorba de actiuni de durata. Lucrurile nu se pot schimba in patru-cinci ani. Din acest motiv, imi doresc sa raman la putere doua mandate", afirma Klaus Iohannis.



Citeste si