6 Aprilie 2015

Marea Britanie a spionat lideri argentinieni intre 2006-2011



Marea Britanie a spionat lideri politici si militari argentinieni in perioada 2006-2011, pe fondul disputelor privind Insulele Falkland (Malvine), potrivit unor documente puse la dispozitie de fostul angajat NSA Edward Snowden, refugiat in Rusia, informeaza Channel TN, citat de Reuters.

Postul argentinian Channel TN a obtinut documentele de la reporteri brazilieni care au colaborat cu Snowden. Potrivit documentelor, Marea Britanie a avut "activitati intense" de interceptare a comunicatiilor oficialilor militari si politici argentinieni in perioada 2006 - 2011. Tensiunile dintre Marea Britanie si Argentina persista la peste 30 de ani de la razboiul pentru controlul asupra Arhipelagului Falkland (Malvine), situat in sudul Oceanului Atlantic, scrie Mediafax.

Ministerul britanic de Externe a refuzat sa confirme sau sa infirme informatiile. Edward Snowden, fost angajat al Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA), a primit azil politic temporar in Rusia dupa ce a dezvaluit informatii secrete despre activitatile serviciilor secrete americane.



Citeste si