10 Iunie 2015

Ponta cere deputatilor sa decida daca o hotarare politica poate fi cenzurata de catre un procuror



Premierul Victor Ponta a cerut deputatilor sa decida daca o hotarare politica, precum numirea unui ministru, poate fi cenzurata de catre o alta putere sau de un reprezentant al acesteia, in cazul de fata un procuror, si sa atraga raspunderea penala.

Adresandu-se plenului Camerei deputatilor, Ponta a mai cerut sa fie decis daca mai este pastrata regula conform careia un guvern este schimbat doar de Parlament sau prin vot la alegeri. Sedinta Camera Deputatilor in care urmeaza sa se voteze asupra raportului comisiei juridice care a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta a inceput, marti, fiind prezenti 288 din cei 384 de deputati, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese ca urmare a numirii ca ministru a lui Dan Sova.



Citeste si