10 Iunie 2015

Ambasada Marii Britanii: Recunoastem importanta luptei impotriva coruptiei in Romania



Guvernul Marii Britanii recunoaste importanta luptei impotriva coruptiei in Romania si necesitatea ca institutiile sistemului judiciar sa poata actiona cu impartialitate si in spiritul unei independente depline.

"Acest principiu este de altfel mentionat si in rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei, documente ce subliniaza rolul important al Parlamentului in acest efort conjugat", se arata intr-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii.

Inainte de Summitul G7 din Germania, Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atentia asupra coruptiei ca amenintare la adresa prosperitatii si securitatii statelor, oriunde in lume, potrivit comunicatului. Premierul Cameron a anuntat ca Marea Britanie va coordona o agenda anticoruptie pe parcursul anului urmator, culminand cu un summit dedicat luptei impotriva coruptiei gazduit la Londra in 2016.

"Ambasada Marii Britanii nu comenteaza cazurile individuale, iar situatiile care vizeaza Guvernul Romaniei reprezinta un subiect ce trebuie gestionat de cetatenii Romaniei", noteaza Ambasada Marii Britanii.



Citeste si