2 Noiembrie 2015

Cum a schimbat PSD litera legii special pentru a o salva pe Elena Udrea de catuse



Deputatii Puterii au modificat pe loc procedura parlamentara care se refera la solicitarile Justitiei privind retinerea si arestarea unui parlamentar. Totul, pentru a o salva pe Elena Udrea de arest preventiv.

Reprezentantii PSD, UNPR si ALDE, partide care formeaza actuala majoritate parlamentara, au luat doua decizii majore care au condus la imposibilitatea arestarii preventive a deputatului Elena Udrea. Prima se refera la separarea retinerii de arestare preventiva, aceasta sarcina revenindu-le celor din Comisia Juridica, care au redactat doua proiecte de hotarare distincte. De cea de-a doua mutare s-au ocupat deputatii Puterii din conducerea Camerei Deputatilor, care au bulibasit intentionat procedura de vot. Mai jos, filmul complet al evenimentelor.

Operatiunea de salvare a Elenei Udrea de la arestare a inceput in ziua de vineri, 23 octombrie, cand Comisia Juridica a cerut trei voturi in loc de doua, asa cum s-a intamplat in alte cazuri similare. Mai intai, s-a supus la vot incuviintarea urmaririi penale, care facea obiectul unei cereri individuale ale procurorilor. Deputatii au aprobat inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, dupa care a trecut la cealalta solicitare a DNA privind retinerea si arestarea.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.



Citeste si