11 Noiembrie 2015

Iohannis, despre desemnarea lui Ciolos: Este nevoie de o persoana integra, care sa nu fi fost implicata in scandaluri



Fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos a fost desemnat, marti, de catre presedintele Klaus Iohannis, pentru functia de premier, Iohannis precizand ca solutia agreata cu partidele politice, cu foarte mici exceptii, este cea a unui guvern de tehnocrati.

”Dupa parerea mea, in aceasta etapa, pentru a rezolva problema guvernarii, este nevoiIoe de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoana curata, care sa nu fi fost implicata in scandaluri, o persoana integra. Este nevoie sa fie promovati ministri performanti, este nevoie de partide fara corupti, este nevoie ca partidele sa faca curatenie in interior si sa nu promoveze persoane suspectate de coruptie”, a declarat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca nu poate fi asteptata revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor, scrie Mediafax.

”Este cu siguranta nevoie de oameni noi si am incurajat oameni tineri sa intre in politica. Fara oameni noi este greu de presupus ca vom avea o clasa politica noua. Asta nu inseamna ca cei vechi trebuie sa plece. Cei vechi care sunt buni trebuie sa ramana. Este nevoie sa afirm ca Romania ramane ferma pe calea europeana si orice guvern vom avea trebuie sa fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua masuri care sa garanteze o crestere economica sustenabila”, a afirmat presedintele.

El a mai spus ca a prezentat aceste lucruri si partidelor si a ”intrunit o larga majoritate” pe aceste teme. ”A fost o sitiuatie interesanta pentru mine ca partidele au inteles imediat care este miza si ca este nevoie sa gasim o solutie impreuna. Aceasta solutie o vad intr-un guvern tehnocrat. Partidele au agreat ideea, cu foarte putine exceptii si am convenit ca aceasta este calea corecta pana la alegerile parlamentare din 2016”, a adaugat Iohannis.



Citeste si