23 Februarie 2016

Proiectul legii salarizarii bugetare trebuie elaborat in urma colaborarii dintre Ministerul Muncii si cel al Finantelor, declara Dacian Ciolos



Premierul Dacian Ciolos a spus ca a analizat mai multe variante ale legii salarizarii bugetare, dar ca nu exista deocamdata un proiect, el precizand totodata ca asteapta ca Ministerul Muncii sa ii prezinte o forma a acestui act normativ stabilita in coordonare cu Ministerul Finantelor.

Premierul Dacian Ciolos a fost intrebat de jurnalisti, luni, la finalul participarii sale la Adunarea Generala a Asociatiilor Comunelor din Romania, daca a respins proiectele legii salarizarii bugetare prezentate de ministrul Muncii, Ana Costea, asa cum s-a vehiculat in mass-media, conform Mediafax.

"Nu am respins niciun proiect, pentru ca nu e niciun proiect deocamdata. Sunt mai multe variante care au fost lucrate de doamna ministru si urmeaza sa mai discutam. Saptamana trecuta am avut o ultima discutie pe acest subiect si astept ca doamna ministru sa vina cu o propunere pe care chiar sa o putem lua in considerare. Dansa a lucrat pe mai multe variante, dar fara sa se coordoneze cu Ministerul de Finante, deci am nevoie si de o coordonare si cu Ministerul de Finante", a spus premierul, luni.

Vicepremierii, ministrul Muncii, ministrul Justitiei si reprezentantii confederatiilor sindicale vor forma un grupe de lucru care va elabora, intr-o luna, noul proiect al legii salarizarii bugetare, care va cuprinde si criterii de performanta, anunta purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, pe 13 ianuarie.

"Vorbim de celebra lege a salarizarii publice, care trebuie sa fie actualizata. Trebuie raspuns constrangerilor acestei legi, pentru ca in acest moment avem 110 clase de salarizare si dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorarilor salariului minim, din 2010 pana acum, intr-un ritm accelerat. Avem nivele de salarizare care nu mai difera, pentru aceeasi functie, in ministere sau institutii diferite, dar care sunt cel putin la nivelul clasei de salarizare in aceeasi clasa, lipsesc criteriile de performanta, avem situatii in care salariile de baza ale persoanelor cu vechime in munca au ajuns sa fie mai mici decat ale debutantilor(...) si salariile celor cu studii superioare au ajuns sa fie la nivelul salariatilor cu studii medii", a spus Dan Suciu, el explicand ca aceste anomalii au aparut ca urmare a majorarii succesive a salariului minim din ultima perioada.



Citeste si