28 Martie 2016

Gabriel Oprea a devenit presedinte fondator al UNPR. Conferinta Nationala a modificat statutul



Conferinta Nationala a UNPR a decis sa ii acorde fostului lider Gabriel Oprea functia de presedinte fondator, modificand cu unanimitate de voturi statutul.

"Presedintele fondator, cel care a infiintat acest partid si l-a inscris la tribunal este Gabriel Oprea (...) Se introduce un aliniat nou in statut, aliniatul V si anume: presedintele fondator al UNPR este Gabriel Oprea'', a anuntat deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Aceasta modificare a statutului UNPR a fost intampinata cu aplauze si adoptata cu unanimitate de voturi. Ulterior Conferintei Nationale cei de la UNPR vor face aceasta modificare si la tribunal.

De altfel sedinta UNPR a debutat cu invocarea fostului lider, care nu participa la reuniune. Primul lider UNPR care a luat cuvantul a fost senatorul Ion Toma, care si-a inceput discursul invocand contributia fostului presedinte Gabriel Oprea la construirea UNPR. El s-a referit la fostul lider ca fiind ''omul care a avut puterea de a crede ca un grup de oameni hotarati poate schimba politica romaneasca''.

El si-a incurajat colegii spunand ca ''zilele foarte bune nu se afla in trecutul nostru, ci in fata noastra'', iar UNPR este ''un partid aparte, progresist''. Ion Toma le-a mai transmis sa se intrebe ''daca fac totul pentru UNPR''. ''Curajul este frica careia ii rezisti mai mult cu un minut'', a fost mesajul sau catre membrii formatiunii.

Pentru functia de lider al UNPR si-au depus candidaturile deputatul Valeriu Steriu, senatorul Ioan Iovescu si senatorul Iulian Cristache. Cele mai mari sanse le are Valeriu Steriu, cel recomandat de fostul lider Gabriel Oprea sa-i asigure succesiunea.
Conferinta Nationala a UNPR vine in contextul in care DNA a scos din joc cei mai importanti lideri ai partidului: Gabriel Oprea si Neculai Ontanu. Cei doi asigurau conducerea partidului si erau considerati principalele motoare ale UNPR.

Fost ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari. Oprea a ramas fara imunitate atunci cand senatorii au aprobat, solicitarea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale, decizia fiind luata cu 102 voturi "pentru" si 31 voturi "impotriva".

Tot pe numele lui Gabriel Oprea, procurorii DNA au mai deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in dosarul in care sunt cercetati si fosti sefi ai Directiei de Informatii si Protectie Interna (DIPI). In acest al doilea dosar, Oprea este acuzat ca ar fi fost de acord ca din banii serviciului secret al Ministerului de Interne (MAI) sa fie cumparat un autoturism de lux pe care l-a folosit exclusiv. Mai mult, procurorii anticoruptie spun ca in sediul Ministerului, seful de la interne avea canapele noi, dar si un jacuzzi, cumparate tot din banii pe care ministerul ar fi trebuit sa-i cheltuiasca pentru combaterea coruptiei.



Citeste si