22 Decembrie 2016

Senatul a validat prin vot mandatele tuturor senatorilor, urmeaza sedinta solemna pentru depunerea juramantului



Mandatele tuturor celor 136 de senatori alesi pe 11 decembrie au fost validate miercuri, prin vot, de plenul Senatului, dupa ce raportul comisiei de validare a fost adoptat in unanimitate, de la sedinta lipsind 40 de senatori.

Dupa validarea mandatelor, presedintele decan de varsta, Leon Danaila, a anuntat deschiderea sedintei solemne a Senatului dedicata depunerii juramantului de credinta fata de tara si popor a noilor senatori. Comisia de validare a inaintat plenului Senatului un raport prin care recomanda validarea tuturor mandatelor senatorilor, dupa ce a respins marti trei cereri de invalidare a doua mandate de senator pentru ca nu au continut elemente de admisibilitate. Una dintre aceste cereri a vizat-o pe Iuliana Laura Scantei, senator PNL de Iasi, alta a fost formulata impotriva intregului legislativ, iar o a treia solicita invalidarea mandatelor tuturor senatorilor USR, conform News.ro.

”Prima a fost o contestatie la adresa Iulianei Scantei. Dragomir Tomaseschi, locul 3 de pe lista PNL, a sustinut ca nu era membra in momentul depunerii candidaturii. Am avut in vedere doua argumente pentru care am respins-o. Primul: cand depui dosarul depui si o declaratie pe proprie raspundere care este validata de presedintele partidului cand depune listele. In al doilea rand, Iuliana Scantei a depus si cardul si adeziunea din data formularii”, au declarat surse parlamentare.

Potrivit acelorasi surse, cea de-a doua contestatie a fost semnata de Nica Leon si se refera la intregul legislativ. ”A doua contestatie nu era practic o contestatie, ci era un pomelnic scris de Nica Leon care are vreo 40 de pagini in care a copiat principii constitutionale, cu suveranitatea. Dar nu contesta nimic. Noi am catalogat-o ca si contestatie si am respins-o ca fiind inadmisibila, pentru ca nu cerea nimic si nu aducea niciun argument”, au aratat sursele citate.



Citeste si