28 Decembrie 2016

Nicusor Dan, despre respingerea lui Shhaideh: Iohannis se afla in limitele Constitutiei. PSD sa faca alta propunere



Presedintele USR, Nicusor Dan, afirma ca presedintele Klaus Iohannis "se afla in limitele Constitutiei" respingand propunerea PSD de premier, Sevil Shhaideh, si spera ca social-democratii vor face o noua propunere, responsabila, care sa nu arunce tara in criza politica.

"Suntem convinsi ca decizia presedintelui este bine fundamentata. Remarcam ca acestase afla in limitele Constitutiei: a recunoscut majoritatea PSD-ALDE si dreptulacesteia de a nominaliza prim-ministrul", comenteaza Nicusor Dan decizia lui Iohannis de a nu o accepta pe Sevil Shhaideh, conform News.ro.

USR isi exprima speranta ca PSD sse va "comporta responsabil" in continuare. "Sa faca o noua nominalizare care sa intruneasca toate conditiile profesionale, morale si legale si sa sa nu arunce tara intr-o criza politica declansand suspendarea presedintelui doar pentru ca acesta a respins o persoana", se arata in comunicatul USR. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu accepta propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.



Citeste si