20 Noiembrie 2017

Iohannis sustine, din nou, ca persoanele cu probleme penale nu trebuie sa fie in conducerea statului



Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, intrebat daca seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ar trebui sa demisioneze din functie in contextul noului sau dosar de la DNA, ca persoane cercetate penal nu ar trebui sa fie in conducerea statului.

"Eu m-am exprimat de foarte multa vreme. Din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii DNA pentru constituire de grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte savarsite in dosarul 'Tel Drum' in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.



Citeste si