29 Noiembrie 2017

Mutilarea justitiei: Nici nu mai sunt citite in intregime modificarile. Se voteaza "la foc automat"



In ciuda tuturor semnalelor de alarma transmise atat de partenerii Romaniei (NATO, UE), dar si de doua treimi dintre magistrati, ONG-uri, societatea civila, “consultarile” pe marginea modificarii legilor justitiei merg in continuare – astazi, un nou record negativ. Unele articole nici nu mai sunt citite, sunt votate “la foc continuu”.

Astfel, de exemplu la articolul 70, amendamentele sunt adoptate pe repede inainte, fara a fi macar citite in intregime, transmite USR, partid de opozitie. “Dorim sa fie facuta o scurta prezentare a amendamentelor”, a spus deputatul USR Stelian Ion. “Se merge prea repede, eu vreau sa stim ce modificari se fac”.

Florin Iordache, seful comisiei, deputat PSD si autorul infamei OUG 13 care a aruncat Romania in aer, a replicat, taios: “Nu inteleg ce doriti. Fiecare dintre noi are capacitatea de a citi”.

Romania risca zilele acestea sa rescrie istoria, din cauza unor infractori/cercetati penal ajunsi in fruntea tarii. Avertismentul trimisei ieri de Departamentul de Stat al SUA este un ultimatum dat Romaniei, care poate fi tradus astfel: Lasati justitia in pace, nu sprijiniti coruptia, sau nu va veti mai bucura de privilegiile si protectia aferenta unui membru NATO.



Citeste si