19 Ianuarie 2018

Ludovic Orban: Viorica Dancila este "sluga perfecta a lui Dragnea"



Liderul PNL, Ludovic Orban, spune ca nu este surprins de decizia lui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dancila in functia de premier. In plus, spune acesta, liberalii vor incerca sa discute cu toti parlamentarii pentru a impiedica validarea noului Executiv.

"PNL va vota impotriva Guvernului. De asemenea, vom incerca sa vorbim, daca mai exista oameni care sunt cat de cat cu capul pe umeri in actuala pseudo-majoritate parlamentara, pentru ca sunt oameni carora le este efectiv rusine de ce se intampla in PSD, dar inca nu au curajul sa se manifeste public. Daca nu vor sa voteze impotriva, macar sa nu vina la vot, pentru ca aici este vorba de formarea unei majoritati. De asemenea, este important ca UDMR sa nu voteze, daca UDMR nu voteaza inseamna ca acest Guvern nu va fi investit. Daca UDMR decide totusi sa o sprijine pe Dancila va fi foarte greu de impiedicat investirea Guvernului, dar in ceea ce ne priveste pe noi vom vorbi cu toti actorii, cu toti parlamentarii individual, astfel incat sa incercam sa impiedicam votarea in Parlament a Guvernului Dancila", a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca Dancila este "sluga perfecta a lui Dragnea".

Presedintele PNL a aratat ca nu este, insa, surprins de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dancila premier.

"Nu pot sa spun ca m-a surprins, a fost o decizie care a transparut din declaratia pe care a dat-o presedintele in momentul in care desemnat premierul interimar in persoana ministrului Apararii, Fifor, (...) pentru ca a spus ca isi doreste investirea cat mai rapida a unui Guvern. (...) Este o decizie care nu coincide cu pozitia PNL, este o decizie care probabil are in spate niste ratiuni pe care eu nu am putut poate sa le vad, sa le inteleg. (...) Presedintele a avut ratiuni probabil suficient de serioase, in primul rand este vorba de Constitutie si este vorba de o aritmetica parlamentara care exista astazi. (...) Nu pot sa il acuz pe presedinte ca a respectat votul democratic exprimat de cetateni. Exista o majoritate parlamentara certa, demonstrata prin semnaturi. (...) Presedintele a avut de ales intre doua rele, a desemna premierul repede si a stinge aceasta criza guvernamentala ca sa nu se transforme intr-o criza politica si varianta de a adanci criza politica, pentru ca nedesemnarea premierului propus de majoritate ar fi dus la niste actiuni disperate ale majoritatii guvernamentale, care e posibil sa fi atacat la CCR, sa invoce conflictul intre puterile statului si sa determine o decizie a Curtii care sa intareasca decizia anterioara care sa il oblige pe presedinte sa desemneze premierul dintr-o majoritate parlamentara certa. Putea fi suspendat", a spus Orban.



Citeste si