29 Ianuarie 2018

Cine este Stefan-Radu Oprea, propus pentru Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat



Stefan-Radu Oprea, propus ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a fost prefect al judetului Prahova. In prezent este senator PSD de Prahova in legislatura 2016-2020, potrivit Agerpres.

Stfean-Radu Oprea a fost trimis in judecata in 2016 de Parchetul General pentru evaziune fiscala si spalare de bani. O firma pe care o controleaza a fost abonata in trecut la contracte cu statul, scrie Hotnews.

In luna ianuarie 2016, senatorul Radu Oprea a fost trimis in judecata alaturi de partenerul sau de afaceri, Mihail Stefanescu (“Trefla”), de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care erau vizate doua societati controlate de senator: SC ICIM SA si SC URBAN ELECTRIC SRL, transmite Ziarul Incomod din Prahova.

Stefan-Radu Oprea s-a nascut la 14 iunie 1970.

Intre 1989 si 1994, a studiat la Facultatea Utilaj Tehnologic din cadrul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti. In 2009, a urmat cursurile Institutului National de Administratie, noteaza www.senat.ro.

Printre functiile detinute se numara: prefect al judetului Prahova; director al SC Urban Electric SRL; director al SC SF BAU Ploiesti SRL; director al SC Optimex SRL; director SC Util 2000 SRL.

In 2010 a devenit vicepresedinte PSD Prahova. Membru in Consiliul National PSD.

La 9 decembrie 2012, a fost ales senator de Prahova. Din 3 noiembrie 2015, a devenit membru in Comisia pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului. Din 15 februarie 2916, a fost presedintele Comisiei pentru dezvoltare si strategie economica.

Reales senator PSD de Prahova in legislatura 2016-2020. Din septembrie 2017, este secretar al Biroului Permanent. Este membru in Comisia parlamentara de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului privind activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Este secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, conform www.cdep.ro.

La 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose si-a inaintat demisia din functia de prim-ministru al Romaniei, dupa retragerea sprijinului politic in cadrul Comitetul Executiv National (CExN) al PSD. La 16 ianuarie 2018, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca l-a desemnat premier interimar pe Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apararii Nationale, iar la 17 ianuarie 2018, a desemnat-o pe Viorica Dancila, propusa de PSD, pentru functia de prim-ministru.



Citeste si