30 Ianuarie 2018

Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru trafic de influenta



Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Neamt, Ionel Arsene, a fost arestat preventiv, luni, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, potrivit Agerpres.

Magistratii Curtii de Apel Bacau au admis contestatia procurorilor Serviciului Teritorial Bacau al Directiei Nationale Anticoruptie si au dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a sefului CJ Neamt.

Initial, acesta a fost plasat, pe 19 ianuarie, sub control judiciar, in baza unui mandat emis de magistratii Tribunalului Bacau, dar procurorii anticoruptie au contestat masura.

Presedintele CJ Neamt a fost retinut, pe 18 ianuarie, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Ionel Arsene, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei PSD Neamt, a primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Procurorii sustin ca banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari.



Citeste si