26 Martie 2018

Proiect. Administratorii si actionarii firmelor in insolventa nu mai au voie sa infiinteze societati



Trei parlamentari PSD-ALDE au depus un proiect de lege prin care actionarii si administratorii firmelor in insolventa sa nu mai aiba voie sa infiinteze societati, scrie Digi24.

Proiectul de lege de modificare a Legii societatilor (nr. 31/1990) a fost depus in Parlament pe 19 martie, sub semnatura deputatilor Neculai Iftimie (PSD), Florica Ica Calota si Toma Petcu (ALDE).

Potrivit initiativei legislative, se doreste introducerea unui articol nou la art. 283 din Legea societatilor, articol potrivit caruia „administratorului si actionarilor care au adus o societate in insolventa sau in faliment li se interzice sa deschida o alta societate pana la finalizarea procedurilor prevazute in legislatia in vigoare”.

In acelasi timp, daca proiectul va fi aprobat, Ministerul Finantelor Publice va avea obligatia de a publica pe site-ul propriu lista, pe judete, cu societatile care sunt in insolventa sau in faliment.

In expunerea de motive, initiatorii sustin ca se impune „o primenire” a cadrului legislativ si ca „este necesara o reglementare prin care sa prevedem unele constrangeri, pentru a elimina abuzurile savarsite de administratori/actionari ai societatilor aduse fortat in insolventa sau faliment”.



Citeste si